NOVA INSTAL·LACIÓ

Els pescadors de Badalona estrenaran llotja a l'octubre

1
Es llegeix en minuts
DAVID PLACER / Badalona

Els pescadors de la confraria de Badalona tindran una nova llotja al port de la ciutat el mes que ve després que la Conselleria de Salut clausurés l'any passat la instal·lació en què treballaven pel fet de no estar inscrita en el registre sanitari de la Generalitat. La confraria compta amb 24 pescadors, encara que tan sols 14 utilitzen el port.

El recinte tindrà una sala ­central d'uns 200 metres quadrats on se celebraran les subhastes públiques de peix. L'obra, adjudicada per l'empresa municipal Marina de Badalona, va començar el mes d'agost passat i té un cost d'uns 400.000 euros. La instal·lació ha estat redimensionada, ja que el nombre de pescadors ha disminuït els últims anys.

Notícies relacionades

La llotja és una aspiració ­històrica dels pescadors, que havien mantingut una tensa relació amb l'expresident de Marina de Badalona Juan Felipe Ruiz, que va deixar el càrrec arran de la seva implicació en la trama corrupta de l'operació Pretòria.

Amb una nova gerència, la ­intenció del port ara és donar ­sortida a la resta de locals que encara continuen buits al port. Els gestors desitgen instal·lar-hi comerços de restauració de peix fresc.