PLA DE SEGURETAT EN TEMPORADA DE VACANCES

L'Hospitalet crea una policia en bicicleta per vigilar els parcs

Set agents treballaran contra el delicte i el 'botellón' a les zones verdes

Un altre grup de 14 informadors intentaran prevenir l'incivisme aquest estiu

2
Es llegeix en minuts
DAVID PLACER
L'HOSPITALET

La Guàrdia Urbana de l'Hos-pitalet ha creat un nou grup d'agents que combatran en bicicleta el delicte als parcs de la ciutat que s'omplen d'usuaris les tardes d'estiu. Fins ara l'accés ràpid dels policies a les zones verdes no estava garantit perquè els cotxes patrulla no es poden moure per la majoria dels parcs de la ciutat, i per aquest motiu l'ajuntament ha decidit el desplegament de la nova unitat que intentarà prevenir el delicte de manera més eficient en aquests espais.

L'ajuntament va presentar ahir mateix un pla d'informació i seguretat per als mesos d'estiu. Aquest programa també inclou el retorn al carrer dels agents cívics que ja van treballar el maig de l'any passat per difondre l'ordenança cívica que sanciona les conductes que causen problemes veïnals, com ara els excrements dels gossos, alimentar els coloms, jugar a pilota o tenir música alta a les places.

Aquest any, un total de 14 agents (sis menys que l'any passat) treballaran fins al mes de setembre en diferents itineraris de dilluns a dissabte a la tarda.

Els agents asseguren que el compliment de l'ordenança ha millorat notablement des de l'any passat, perquè molts ciutadans ja coneixen la normativa i les possibles sancions. Els agents, que no tindran capacitat sancionadora, tindran una comunicació directa amb la Guàrdia Urbana per poder denunciar casos greus o els ciutadans que es neguin a cooperar. El 2009, el grup de 20 agents cívics va realitzar 19.800 intervencions durant els mesos d'estiu, unes 14 per dia.

'BOTELLÓN' LLATÍ / Els agents cívics van començar a treballar l'any passat contra elbotellónals parcs de les Planes i la Torrassa, una activitat en què van reconèixer que tenien dificultats amb joves provocadors, alguns dels quals estan vinculats a bandes llatinoamericanes. Aquest any, la policia local –amb un nou cap– assumirà aquestes tasques més conflictives.

Notícies relacionades

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín (PSC), va presentar ahir els integrants del cos d'agents cívics i de policies en bici d'aquest any. «Els agents cívics informaran sobre l'ordenança i el grup ciclista treballarà per millorar la seguretat. Els parcs no tenen cap problema diferent de la resta de la ciutat, però a l'estiu són molt més utilitzats i hi poden augmentar els conflictes. La seva presència ajuda a prevenir », va dir l'alcaldessa.

CONTINUÏTAT INCERTA / Els agents cívics tindran horari diürn i no s'enfrontaran al públic noctàmbul, molt més problemàtic, que quedarà a càrrec dels dispositius regulars de la policia local i els Mossos d'Esquadra. Els informadors treballaran fins al mes de setembre, però l'ajuntament encara no ha decidit si el grup ciclista, conformat per nous agents i policies que han estat reubicats, acabarà les seves funcions a la tardor o les continuarà portant a terme durant alguns mesos més.