ENTRE POLÈMIQUES

Dimiteix la regidora de Ciutat Vella, Itziar González

La regidora, aposta personal d'Hereu, al·lega "raons personals" per deixar el càrrec

Itziar González, el novembre passat.

Itziar González, el novembre passat. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA
BARCELONA

La regidora de Ciutat Vella, Itziar González, ha presentat aquesta tarda la seva dimissió. González, en el càrrec des de juny del 2007, renuncia per motius personals, en concret, segons fonts pròximes a l'exregidora, per raons de salut.

Notícies relacionades

La gestió de González al capdavant del districte més conflictiu de Barcelona ha estat marcada per l'aplicació de l'ordenança de convivència, aprovada en el mandat passat. Arquitecta de professió, González ha apostat per aplicar a Ciutat Vella el que s'ha denominat l'"urbanisme preventiu", petites actuacions sobre l'espai públic per impedir la seva degradació i el seu posterior ús incívic. Amb tot, les polèmiques s'han incrementat: prostitució al carrer, robatoris i problemes de convivència a causa dels pisos turístics.

Itziar González va ser una de les escasses cares noves que va aportar Jordi Hereu a la seva llista, el 2007. Vinculada al món veïnal i professional, i no al partit, va ser sempre una aposta personal de l'alcalde. Tot i el suport d'Hereu, González no ha pogut evitar topades amb altres membres del Govern municipal a compte, sobretot, de la inseguretat i de la presència policial als carrers.