ACCIÓ PER COMBATRE UN EFECTE DE L'ESPECULACIÓ

Neix una associació de dones contra el 'mobbing' immobiliari

Exercirà l'acusació popular davant la justícia en els casos més rellevants

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Un grup de dones ha creat l'Associació d'Afectades per la Violència Immobiliària, que actuarà com a acusació popular en les causes d'assetjament i persecució a llogaters i veïns d'edificis, segons ha explicat l'advocada Laia Serra, impulsora de la iniciativa. Va ser ella qui va posar en contacte algunes de les dones que formen l'entitat, totes amb alguna causa oberta, i a les quals assisteix davant la justícia.

Serra va explicar que les dones havien començat a participar en l'Assemblea contra la Violència Immobiliària fins que a finals del 2008 van decidir crear una entitat per facilitar la relació amb el fiscalantimobbingi amb l'Administració.

Fa poques setmanes que han demanat formalitzar legalment l'associació. Entre els objectius principals hi ha poder actuar com a acusació popular en els casos de persecució que considerin més rellevants. Serra va explicar a Europa Press que si algun home també demana la seva ajuda, no tindran la porta tancada.

MÉS LLUITADORES

Notícies relacionades

L'advocada va dir que, segons la seva experiència, en els casos més greus d'assetjament sempre "hi ha dones que són víctimes". Va afegir que són elles les que treuen més força per lluitar contra la persecució d'administradors de finques, promotors o inversors.

La presentació de l'entitat es farà a la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i anirà a càrrec de Montse Verdeny, afectada del carrer d'Enric Granados. A l'acte, un membre de l'Assemblea contra la Violència Immobiliària presentarà un protocol de mesures per eradicar l'assetjament, dirigit a institucions i operadors que incideixen en la vivenda. A més, s'exposarà el cas de Rosa T., que viu i regenta una cistelleria al carrer de Rogent i pateix persecució des de fa 15 anys. El desnonament es preveu per demà.