Anar al contingut

Comissió de govern de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca frena el gratacel de Gehry a la Sagrera

EL PERIÓDICO

Es veia venir des de feia mesos, però ja hi ha confirmació oficial. L'alcalde i el Consorci de la Zona Franca (CZF), promotor del projecte, van reconèixer ahir la notícia publicada pel diari El País de la congelació --per falta de finançament-- del projecte de construcció d'un gratacel d'oficines i hotels a la zona de la Sagrera, sobre els terrenys del Triangle Ferroviari. "No ho hem descartat, solament s'ha frenat", va dir Hereu. El més important és que ja s'ha començat, i amb força, la transformació urbanística de la zona. Ara toca començar aquest any l'estació", va afegir.

Segons ha pogut saber aquest diari, la inversió que necessitava tot el projecte, dissenyat per l'arquitecte Frank Gehry, doblava els 200 milions d'euros anunciats inicialment. El CZF ja va anunciar, per aquest motiu, que necessitava un soci privat per impulsar-lo, però la crisi econòmica i immobiliària ha espantat els candidats. A l'espera del que passi finalment amb la faraònica iniciativa de l'alcalde Clos, quedarà per a la història la maqueta realitzada per l'estudi de l'arquitecte --l'únic encàrrec que ha rebut--, en què el conjunt semblava una nòvia amb el seu vestit llarg.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.