REMODELACIÓ DE LA CASA DE LA TORRASSA

Trobades restes d'un castell medieval durant les obres de rehabilitació d'un edifici de l'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS
L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha anunciat avui el descobriment de les restes d'una fortificació medieval durant les tasques prèvies a les obres de rehabilitació de la Casa de la Torrassa. Segons fonts municipals, les restes medievals s'han trobat amagades darrere de construccions modernes pertanyents a l'edifici en rehabilitació, que està catalogat en el pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de l'Hospitalet.

La rehabilitació de la Casa de la Torrassa té com a objectiu convertir-la en un centre obert d'oci per a nens i joves. Prèviament a la intervenció, l'ajuntament va realitzar un estudi històric i diferents excavacions arqueològiques preventives que van confirmar la presència d'un gran edifici medieval de planta rectangular construït en un moment no posterior al segle XII.

Els arqueòlegs han trobat sis finestretes en un dels murs i un fossat de grans dimensions i d'això es desprèn que es tractava d'una fortificació militar, que podria correspondre a l'antic castell o torre de Bellvís. Aquest castell està documentat des del segle X i més tard va ser denominat La Torrassa i reconvertit en masia en l'època baix-medieval i moderna.

Bé Cultural d'Interès Nacional

Notícies relacionades

El castell de Bellvís estava situat sobre el talús que separa el Samont de la Marina i dominava cap al sud la zona de Santa Eulàlia, el camí reial i el mar, i cap al nord el pas per les terres altes de l'Hospitalet.

A causa de la importància dels elements trobats i al tractar-se d'una construcció fortificada, la Casa de la Torrassa passarà a ser Bé Cultural d'Interès Nacional. A l'Hospitalet hi ha tres edificis que tenen aquest grau de protecció: Can Sumarro, L'Harmonia i Casa Espanya.