SUBSTITUEIX EL MINISTRE CORBACHO

Núria Marín, nova alcaldessa de l'Hospitalet, demana més inversió per afavorir la integració

La regidora afirma que administrarà el mandat "amb transparència i respecte" als ciutadans

Núria Marín.

Núria Marín.

2
Es llegeix en minuts
EFE
L'HOSPITALET

La socialista Núria Marín, elegida nova alcaldessa de l'Hospitalet en substitució de Celestino Corbacho, ministre de Treball i Immigració, ha reclamat una inversió més gran en polítiques socials per afavorir la integració. Marín ha comptat amb els vots a favor del PSC i d'ICV, que formen l'equip de govern, i l'abstenció de CiU. El PP ha votat al seu propi candidat.

Durant el seu primer discurs com a alcaldessa de la ciutat, Marín ha aprofitat la presència del ministre Corbacho per demanar "més inversió en polítiques socials que afavoreixin la integració, que afavoreixin la convivència, que afavoreixin la igualtat d'oportunitats i la igualtat de drets".

Marín s'ha compromès a governar "per a tots" i ha assegurat que "això suposa arribar a acords en defensa dels interessos legítims de la ciutat". L'alcaldessa ha dit que administrarà el mandat "amb la transparència i el respecte" que es mereixen els ciutadans. "Amb diàleg, però mantenint la fermesa de les meves conviccions. Amb proximitat als problemes i a les persones", ha afegit.

El municipi "està al mapa"

L'objectiu de Núria Marín és aconseguir "una societat cohesionada i compromesa que permetrà a l'Hospitalet convertir-se en un territori "generador d'oportunitats, que enfortirà l'activitat econòmica i fomentarà l'ocupació de qualitat", i ha anunciat que ha sol·licitat una entrevista amb el president Montilla i que es reunirà amb els representants dels veïns de l'Hospitalet.

Marín ha assegurat que és per a ella un orgull ser la primera alcaldessa de l'Hospitalet, i ha expressat el seu agraïment a les dones del municipi, "des de l'antiga coordinadora feminista dels anys 80 fins als grups de dones de la ciutat que treballen de manera incansable per la igualtat d'oportunitats".

Núria Marín ha destacat la tasca del seu antecessor en el càrrec, de qui ha dit que és el responsable de la transformació que ha viscut la ciutat durant els últims anys i "el que l'ha posat al mapa". "Vull liderar les potencialitats d'una ciutat i d'uns ciutadans amb talent. Ho faré amb sensibilitat, però que ningú dubti que ho faré amb determinació i amb autoritat", ha dit.

Una ciutat treballadora

Notícies relacionades

L'alcaldessa hospitalenca s'ha compromès a "no decebre les persones que han confiat" en ella i a lluitar "per una ciutat treballadora que durant anys ha patit molt, de manera que ara s'ho mereix tot". Durant la seva presa de possessió ha estat acompanyada, per alcaldes de l'entorn, com el de Cornellà, Antonio Balmón, el de Badalona, Jordi Serra, o el del Prat, Lluís Tejedor.

També han assistit a la presa de possessió el futur president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, el director de cine Juan Cruz i l'actriu Amparo Moreno, tots dos de l'Hospitalet.