OBRA DE TOLKIEN

Guillermo del Toro afirma que seria ''un privilegi'' dirigir 'El Hòbbit'

1
Es llegeix en minuts
EFE / WASHINGTON

Un dia després que es conegués que el director neozelandès Peter Jackson no dirigirà les dues pel·lícules sobre El Hòbbit, la novel·la relacionada amb la trilogia El Senyor dels Anells, el mexicà Guillermo del Toro ha admès que "seria un privilegi" dirigir aquestes cintes.

En declaracions a l'edició digital de la revista especialitzada Entertainment Weekly, del Toro ha assegurat que El Hòbbit és l'únic llibre de l'anglès J.R. Tolkien (1892-1973) que ha llegit.

"Vaig fer tot el possible per llegir la trilogia del Senyor dels Anells. No vaig poder. No vaig poder. Eren molt densos. I un dia vaig comprar El Hòbbit, el vaig llegir i em va encantar. Així que seria un privilegi. Ara mateix, després de fer Hellboy II, estic sense feina", ha explicat el realitzador.

Titlla de "sorprenent" la feina de Jackson

Del Toro ha assenyalat que la feina que està desenvolupant Jackson, el director de la saga cinematogràfica sobre l'obra de Tolkien, és "sorprenent", i que la simple idea de treballar amb ell, faria que el seu cap "explotés".

El mexicà ha recalcat que treballar colze a colze amb el director neozelandès, encara que porti a terme funcions de producció al Hòbbit, li encantaria, si bé ha recordat les paraules que li diu el seu agent: "Estàs sense feina".

Jackson va anunciar dimarts que produirà dues pel·lícules sobre El Hòbbit, una història de Tolkien publicada el 1937, que se situa anys abans de l'acció desenvolupada a El Senyor dels Anells, i que narra el viatge del hòbbit Bilbo Bossa.

Notícies relacionades

S'espera que la primera part s'estreni el 2010 i la segona un any després. MGM i New Line Cinema seran les encarregades de la producció i distribució de les cintes, la primera als Estats Units i la segona a la resta del món.

Jackson i la seva dona, Fran Walsh, seran els productors executius de les dues pel·lícules.