ENSURT EN UN HOSPITAL DE BADALONA

L'hospital de Can Ruti no recuperarà la plena normalitat fins dilluns

2
Es llegeix en minuts
EFE / BADALONA

L'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès), conegut com a Can Ruti, ha començat avui a recuperar la normalitat, després del restabliment parcial del servei elèctric i la reobertura de diversos quiròfans, encara que no serà fins dilluns quan el centre funcionarà de nou a ple rendiment.

Així ho ha explicat el gerent de l'hospital, Enric Argelagués, que ha destacat que els malalts que van haver de ser reubicats ahir per la intensa fumera que va causar un petit incendi originat en els soterranis del centre han passat una nit "tranquil·la, confortable i estable".

Per la seva part, els malalts més greus, que van haver de ser traslladats a altres hospitals, han començat a tornar a Can Ruti, on ahir a la nit es va recuperar el servei elèctric i de climatització de l'edifici, del qual van haver de ser desallotjats uns 200 pacients.

15 quiròfans continuen tancats

A l'hospital funcionen actualment tres quiròfans, mentre que 15 continuen tancats per problemes en la línia de tensió.

El centre ha pogut reobrir aquest matí les urgències de les àrees de maternal, obstetrícia i pediatria, així com les unitats de crítics, reanimació i cures intensives, mentre que està previst que les urgències generals comencin a funcionar amb normalitat demà.

Argelagués ha indicat que avui s'han hagut de suspendre unes 50 operacions, encara que s'ha compromès que totes les intervencions i consultes externes anul·lades estiguin reprogramades aquest cap de setmana i els pacients siguin atesos abans del dia de Reis.

Falta d'informació

Precisament, la falta de subministrament elèctric i al fallada del servei informàtic i telefònic va impedir que s'avisés les prop de 1.300 persones que avui tenien visita per a una consulta externa, moltes de les quals --unes 750, segons Argelagués-- s'han personat a l'hospital al no saber que la seva cita havia estat desprogramada.

En qualsevol cas, la majoria de pacients han estat visitats i només han hagut de tornar a casa sense ser atesos els usuaris que s'havien de sotmetre a proves específiques d'alguns gabinets, com els TAC, segons ha indicat el gerent de Can Ruti.

Notícies relacionades

Argelagués confia que el centre "funcioni al cent per cent" dilluns que ve, quatre dies després que es declarés el foc, una vegada es recuperin gradualment els quiròfans i les sales que encara estan tancats.

Mentrestant, els Mossos d'Esquadra segueixen investigant les causes d'aquest incendi, que es va declarar ahir al migdia en una sala dels soterranis del centre hospitalari i que, tot i que es va controlar ràpidament, va provocar una intensa fumera que va obligar a desallotjar uns 200 pacients.