SUCCESSOS

L'ensorrament de l'edifici de Santander provoca 3 morts

Els veïns creuen que les obres en un bloc adjacent van causar el sinistre

1
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL RODRÍGUEZ / SANTANDER

L'esfondrament d'un edifici de cinc plantes ubicat al centre de Santander, a 70 metres de l'ajuntament de la ciutat, ha costat la vida a tres persones, després que els equips de rescat recuperessin ahir a les tres de la tarda el cadàver d'un ciutadà argentí de 76 anys que vivia amb les altres dues persones mortes, una dona de 73 anys i el seu fill, de 52, que van ser trobats de matinada. Els bombers van finalitzar el desenrunament a les cinc de la tarda, mentre que dels 39 afectats que van sobreviure, 32 van ser reallotjats en pensions i apartaments, i els set restants van ser acollits per diversos familiars.

Segons l'alcalde de la capital càntabra, Iñigo de la Serna (PP), l'edifici adjacent al sinistrat havia estat enderrocat per dins sense permís de l'ajuntament, que només havia autoritzat la reparació de la façana. Els veïns sospiten que la setmana passada s'havia iniciat una excavació a l'interior sense la corresponent llicència, i que això podria haver causat l'enfonsament del bloc situat al número 14 del carrer de la Cuesta del Hospital.

CINC CASOS DES DEL 2005

Notícies relacionades

Dilluns passat, un veí va trucar a l'ajuntament per denunciar que estaven apareixent esquerdes a casa seva. I aquell mateix dia, va afirmar l'alcalde, l'arquitecte municipal es va presentar a l'immoble i va comprovar que l'empresa constructora havia fet obres per sobre del que està autoritzat, i va iniciar els tràmits per obrir un expedient sancionador, però no va detectar riscos estructurals que aconsellessin el desallotjament de les cases adjacents.

Tant el ministre de l'Interior i diputat nacional per Cantàbria, Alfredo Pérez Rubalcaba, com el president autonòmic, Miguel Ángel Revilla, van visitar ahir el lloc sinistrat. En declaracions als periodistes, Revilla va afirmar "que ja és hora de buscar la seguretat de tota la zona del Cabildo de Arriba, que fa pena". Precisament, l'ajuntament ha anunciat que revisarà tots els immobles del barri, on ja s'han desplomat cinc edificis des del 2005.