54 EDICIÓ DELS PREMIS

'Polònia' posa la nota d'humor a uns Ondas marcats per l'atemptat d'ETA i el record a Polanco

Alicia Keys, La Quinta Estación, Miguel Bosé, Andrea Corr i The Fray, estrelles de la nit

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

El Gran Teatre del Liceu ha acollit aquesta nit els 54 premis Ondas, que atorga anualment Ràdio Barcelona-Cadena Ser, durant una gala que ha estat marcada per l'homenatge a les víctimes de l'últim atemptat d'ETA i pel record al president del Grupo Prisa, Jesús de Polanco, i al locutor de la SER Carlos Llamas, recentment desapareguts. La nota d'humor de la vetllada ha anat de la mà de l'equip de Polònia, guardonat amb l'Ondas al millor programa de televisió local.

A la cerimònia hi han assistit personalitats del món de la política i els mitjans de comunicació, com el president de la Generalitat, José Montilla; el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el president del Grupo Prisa, Ignacio Polanco, i el conseller delegat, Juan Luis Cebrián.

Durant la gala han actuat Alicia Keys, que ha rebut una menció especial dels guardons; una de les germanes del grup irlandès The Corrs, Andrea Corr, que ha iniciat la seva carrera en solitari; el cantant britànic Paul Potts i The Fray, que ha interpretat el tema principal de la banda sonora de la sèrie Anatomía de Grey. The Fray ha rebut un Ondas com a millor grup internacional.

Altres músics que han amenitzat la cerimònia, presentada pels periodistes Àngels Barceló i Carles Francino, han estat Chambao i La Quinta Estación, que també han estat guardonats. Entre la resta d'assistents hi havia els premiats Maribel Verdú, Jesús Vázquez, Miguel Bosé, Lorenzo Milá i Eva Hache, entre altres.

Els dobles del Rei i Zapatero

El moment més divertit i aplaudit de la gala ha tingut lloc quan l'equip del programa Polònia ha irromput a l'escenari per recollir el seu Ondas al millor programa de televisió local.

El director de l'espai satíric, Toni Soler, ha comentat que Polònia és possible gràcies a quatre factors: "un equip collonut --humoristes i polítics--, una televisió valenta i plural, TV-3, uns polítics amb molt sentit de l'humor, i milers d'espectadors que decideixen veure'l cada setmana".

Tot seguit han anat saludant, entre les rialles del públic, els dobles de José Montilla, José Luis Rodríguez Zapatero, Ángel Acebes, Franco i el rei Joan Carles, que ha tingut unes paraules per a Chávez per haver perdut el referèndum a Veneçuela.

La gala ha tingut altres moments còmics com quan Santi Millán ha recordat al públic que en cada butaca hi havia una llanterna "per si es produeix alguna apagada a Barcelona".

Veneçuela, també present a la cerimònia

Pel faristol dels premis han passat aquesta nit animals de la comunicació com Lorenzo Milá --Ondas al millor programa per Tengo una pregunta para usted, TVE--, Eva Hache --Millor programa d'entreteniment, Cuatro-- o Jesús Vázquez --Trajectòria--.

Així mateix, Antonio Carmona ha recollit el premi a la Millor cançó per Para que tú no llores, i Miguel Bosé, que ha rebut dos Ondas com a millor artista espanyol i com a millor àlbum, ha dedicat la distinció "a Veneçuela per la decisió que ha pres".

Notícies relacionades

En nom d'Héroes del Silencio, el seu cantant Enrique Bunbury ha expressat l'agraïment a "un públic que ha fet possible" que tornin a reunir-se i "omplir estadis" en el moment de recollir el Premi Especial del Jurat dels Ondas musicals.

Amb un any de retard, Miguel Ríos ha recollit l'Ondas per la seva trajectòria que un retard en un avió li va impedir rebre l'any passat.

Temes:

Premis Ondas