RÀNQUING

Reese Witherspoon i Angelina Jolie, les actrius més ben pagades

Els sous oscil.len entre 10 i 13 milions d'euros per pel.lícula

2
Es llegeix en minuts
JOAN CAÑETE BAYLE / WASHINGTON

Nicole Kidman ja té qui la substitueixi com a actriu més ben pagada de Hollywood. Es tracta d'una rossa molt legal, Reese Witherspoon, i d'una morena explosiva, Angelina Jolie, segons va publicar ahir l'edició digital de la revista The Hollywood Reporter com a avanç del seu 16è informe anual sobre la presència de la dona en la indústria de l'entreteniment. Segons la publicació, els caixets de Witherspoon i de Jolie oscil.len entre 15 i 20 milions de dò-

lars (entre 10 i 13 milions d'euros) per pel.lícula.

La publicació afirma que els sous de les actrius més ben pagades de Hollywood són més alts que mai, encara que també destaca que les actrius han d'abaixar el seu caixet per poder treballar de forma regular. Per exemple, Witherspoon va rebaixar el seu caixet per rodar la pel.lícula política Rendición i Jolie va cobrar vuit milions de dòlars (5,4 milions d'euros) per la seva última aparició a Beowulf, quan, per exemple, el seu salari va pujar a 25 milions de dòlars (uns 17 milions d'euros) en aquest xou matrimonial que va ser l'any 2005 El señor y la señora Smith, que va protagonitzar amb el seu actual marit, Brad Pitt.

LA CLASSIFICACIÓ

Després de la rossa i la morena més ben pagades, es col.loca una actriu que a vegades és morena, a vegades és rossa i que va aconseguir el seu paper més ben remunerat per ser un ogre de dibuixos animats. El caixet de Cameron Diaz és de 15 milions de dòlars (10 milions d'euros), encara que per prestar la seva veu a la princesa Fiona al tercer Shrek va arribar als 20 milions d'euros gràcies a un percentatge de taquilla. La quarta posició és per a la líder de l'any passat, l'australiana Nicole Kidman (entre 7 i 10 milions d'euros), que aquest Nadal pretén regnar a les cartelleres amb La brújula dorada i de passada rescabalar-se d'un any que no ha estat especialment bo per a ella.

Del mateix caixet que Kidman disfruta Bridget Jones-Renee Zellweger, l'eterna Sandra Bullock i la reina incontestable de quatre dels últims cinc anys: Julia Roberts. La baixa per maternitat de Roberts va contribuir que l'any passat Kidman ocupés la primera posició, que la nòvia d'Amèrica havia ostentat quatre anys seguits. Charlie Wilson's War, que coprotagonitza amb Tom Hanks, posarà aviat a prova la seva capacitat per tornar a seduir el públic.

Notícies relacionades

EMPAT

Rere Roberts, empaten a un caixet d'entre 7 i 8,2 milions d'euros dues actrius que, a força de començar tan joves, sembla que siguin a la pantalla des de sempre: Jodie Foster i Drew Barrymore. En el cas de Foster, aquest any ha marcat el retorn al top ten de les actrius més ben pagades gràcies a l'inesperat èxit de La extraña que hay en ti. Tanca la llista l'única actriu negra del rànquing, Halle Berry, amb un caixet que The Hollywood Reporter calcula en uns 7 milions d'euros.