PREVIST PER DEMÀ

Suspès el desnonament d'un veí del Raval de Barcelona que va denunciar ser víctima d'assetjament immobiliari

Vuit entitats cíviques van anunciar divendres la seva intenció de presentar una querella criminal

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / BARCELONA

El desnonament d'un veí del carrer Robador del barri barceloní del Raval previst per demà ha estat suspès cautelarment, després que vuit entitats cíviques van anunciar divendres la seva intenció de presentar una querella criminal per assetjament immobiliari contra la propietat de la finca on viu aquest veí.

Així ho ha confirmat la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Eva Fernández, que ha destacat que, entre les mesures sol·licitades, figura que "s'arxivi de manera cautelar" el desnonament de Manel González, que viu al número 29 del carrer Robador i que estava previst per demà a les 9.30 hores.

Entre les entitats que presentaran pròximament aquesta querella hi ha la FAVB, Arquitectes sense Fronteres, la comissió de defensa del Col·legi d'Advocats, a més d'altres associacions del districte de Ciutat Vella, com Veïns en Defensa de la Barcelona Vella.

Talls, amenaces i denúncia

En una roda de premsa celebrada la setmana passada, González va assegurar que des del 2001 els veïns d'aquesta finca, que estan de lloguer, pateixen assetjament immobiliari. A més, va afirmar que han rebut pressions de la propietat, com talls del subministrament d'aigua i llum, així com amenaces verbals.

Notícies relacionades

El propietari va arribar a emmagatzemar escombraries als pisos que ja havien estat abandonats per originar una invasió de rates a la finca, segons va explicar González.

L'oficina municipal del districte de Ciutat Vella va presentar divendres una denúncia al jutjat de guàrdia contra la propietat de l'edifici, segons ha confirmat una portaveu del districte.