PRESUMPTE CAS D'ASSETJAMENT AL RAVAL

Vuit entitats recolzen una querella per setge immobiliari

El cas, al carrer de Robadors, va ser investigat per la fiscalia i es va arxivar

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARI SANZ / BARCELONA

El presumpte assetjament immobiliari del número 29 del carrer de Robadors, al Raval, és probablement un més dels 10.000 que segons la mateixa Generalitat es produeixen a Catalunya, la majoria, a Barcelona. Però s'ha convertit en un estendard per a entitats socials que lluiten contra elmobbing. Un dels pocs veïns que queden en aquella finca, Manel Gonzá- lez, presentarà una querella criminal contra els propietaris, als quals acusa de coaccions i atac contra la integritat moral.

Notícies relacionades

Ho va anunciar ahir, quatre dies abans que, per ordre judicial --encara que espera una possible suspensió cautelar--, sigui desnonat del pis on ha viscut 22 anys, i acompanyat per representants de quatre de les vuit entitats que li donen suport en el procés: la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la Comissió de Defensa del Col.legi d'Advocats de Barcelona, Arquitectes sense Fronteres i el Taller Contra la Violència Immobiliària.

El cas d'aquesta finca, davant l'Illa Robador, va mobilitzar els veïns el 2003 i va treure a la llum el fenomen de l'assetjament immobiliari. Tres anys després de reiterades denúncies, la Generalitat va instar l'octubre del 2006 la fiscalia a obrir una investigació que va concloure que no era un cas demobbing. No obstant, ahir mateix el districte de Ciutat Vella va presentar una denúncia al Jutjat de Guàrdia contra la propietat del bloc i estudia presentar-se com a acusació popular.