Un dels grans noms

El Celler de Can Roca estrena local a Girona i amplia límits

L'establiment compta amb cuines més àmplies i més ben equipades

El menjador té un claustre de vidre i el celler ofereix una experiència sensorial

3
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

Els germans Roca han fet el salt. Després de gairebé un any d'obres ahir van obrir al públic el nou celler, situat a uns 200 metres del restaurant familiar de Girona que van heretar fa dues dècades i amb el qual han aconseguit tants d'èxits, com ara dues estrelles Michelin. Era un projecte en què estaven treballant des de fa molt temps, gairebé des que fa 15 anys van adquirir el local conegut com La Torre de Can Roca, i que fins fa poc dedicaven a la celebració de banquets i reunions de grups. L'activitat l'ha assumit ara l'establiment de Mas Marroc, mentre que La Torre ha passat a ser el nou celler, amb el qual aquesta família gastronòmica amplia els seus horitzons professionals.

Els clients agrairan el canvi. El nou espai és més ampli i diàfan, i concedeix un gran protagonisme a la llum natural. Al menjador hi predominen els colors blancs combinats amb la calidesa de la fusta. Els comensals s'ubiquen al voltant d'un claustre de vidre en forma triangular. Tres vèrtexs per a tres germans que han elevat la gastronomia a la qualitat d'art, i que seran, sens dubte, els que més disfrutaran del nou local. "Cada un de nosaltres hem fet una carta als Reis Mags i hem demanat les millores que considerem necessàries per a la nostra feina", va explicar ahir el Jordi, el petit de la família, que s'ha convertit en un mestre de la rebosteria.

LA MÍSTICA DEL VI "A

l'antic restaurant hi treballàvem 20 persones en una cuina de tot just 30 metres quadrats. La que hem construït aquí té una superfície set vegades més gran, compta amb totes les millores possibles i combina la maquinària més moderna amb elements tradicionals com la graella a la brasa. Passa el mateix amb el nou celler: hem passat de 70 a 250 metres quadrats", va afegir. Aquesta ampliació ha estat sàviament aprofitada pel Josep, el sommelier de la família, que ha dissenyat cinc espais perquè els seus clients puguin endinsar-se en la mística i en les sensacions dels seus vins preferits.

"És una espècie de celler sensorial. No hi ha res d'igual a tot el món. Quan el client hi entra --va precisar el Josep--, dues pantalles de plasma li mostren imatges i paraules relacionades amb el vi que estan tastant. Al mateix temps sona una música que reforça les sensacions que evoca el vi, mentre que al centre d'aquesta habitació hi ha un recipient amb unes textures especialment seleccionades per a aquest vi. En el cas del xampany són milers de petites boles d'acer, que el client pot anar acariciant mentre està bevent la copa".

EL MATEIX AFORAMENT

Però malgrat aquestes propostes espectaculars, la veritat és que els germans Roca pretenien obrir el seu nou local sense fer soroll, per això no van convocar cap roda de premsa ni tampoc van organitzar cap festa. "Hem traslladat les reserves que teníem per avui a l'antic celler, encara que també s'han apuntat a l'estrena alguns clients habituals que s'han assabentat de l'obertura", va destacar el Joan, el cap dels fogons de la família Roca.

Notícies relacionades

Aquesta vocació de normalitat també afecta l'aforament de l'establiment. Malgrat que han guanyat molts metres, els Roca han mantingut el nombre de taules que atenien a l'anterior local, una dotzena. "Ens sentim còmodes amb aquest nombre de clients, és l'ideal per oferir un bon servei, i la nostra aspiració a l'obrir el nou celler no és facturar més, sinó que tots ens hi sentim més a gust", va afegir.

El nou establiment de Girona no ve de moment acompanyat d'una nova oferta gastronòmica, però els tres germans reconeixen que millorar la logística i ampliar els seus laboratoris de treball acabarà per donar fruits culinaris. I si no, esperin i mengin.

Temes:

Joan Roca