PROJECTE D'INTERCONNEXIÓ AMB FRANÇA

Red Eléctrica dóna un cop d'efecte a la MAT a Osona

La companyia cita els propietaris per a les expropiacions a l'interior d'un furgó

1
Es llegeix en minuts
PERE PRATDESABA / TARADELL

Red Eléctrica de España (REE) ha decidit posar la directa a Osona, en la seva picabaralla amb els municipis que s'oposen al pas de la línia de molt alta tensió (MAT). Representants de l'empresa i de la Delegació del Govern es van presentar durant la setmana passada als ajuntaments de les poblacions de Taradell, Seva i Sant Martí de Centelles per efectuar la segona convocatòria de l'aixecament de les actes prèvies d'ocupació corresponents als terrenys afectats per la MAT. La primera convocatòria de les expropiacions no es va poder portar a terme perquè els tres ajuntaments van prohibir l'acte, en una decisió que va ser presa als respectius plens municipals.

Aquesta vegada, REE va anar a la cita amb una furgoneta llogada i un petit dispositiu policial. A Sant Martí de Centelles i Taradell, la companyia es va tornar a trobar exactament amb els mateixos problemes: les portes tancades de l'ajuntament i la prohibició d'efectuar les trobades en qualsevol punt del municipi.

ELS ALCALDES, INDIGNATS

Notícies relacionades

Davant d'aquesta situació, REE va optar per convocar els diferents propietaris dels terrenys a dos aparcaments de la població, a l'interior de la furgoneta, habilitada amb una taula i diverses cadires. A Seva, el jutge va suspendre de forma cautelar la decisió del ple i la reunió es va fer a les dependències del consistori.

Els mètodes utilitzats per REE no s'han posat gens bé als alcaldes de les tres poblacions, que han anunciat que impugnaran les actes. Per la seva part, un portaveu de la plataforma No a la MAT ha catalogat l'actuació de "plena de prepotència i d'impunitat".