NOVETAT

La diva italiana Mina treu un disc de duets en castellà

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / BARCELONA

La diva de la cançó italiana Mina torna a cantar en castellà a Todavía, un disc recopilatori dels èxits dels últims 15 anys de la seva inquieta carrera en què sorprèn amb duos com el que es marca amb el capità de l'Inter de Milà, el futbolista argentí Javier Zanetti, en la versió espanyola del megahit Parole, Parole. En el compacte, que sortirà a la venda el 9 d'octubre, hi figuren artistes de la talla de Joan Manuel Serrat, amb qui interpreta Sin piedad. La peça, escrita pel mateix cantautor català, és una de les dues composicions inèdites que inclou l'àlbum.

L'altra cançó nova, Valsinha --l'única que canta en un altre idioma--, la interpreta amb l'artista brasiler Chico Buarque, que firma la partitura juntament amb Vinicius de Moraes, acompanyada per diversos instruments de corda. En la llista de convidats també destaquen noms com el cantaor Diego el Cigala, amb qui ha gravat Un poco de amor, la cançó que el director Pedro Almodóvar va recuperar i va adaptar per a la banda sonora de Tacones lejanos amb la veu de Luz Casal.

La Tigresa de Cremona, com es coneix Mina Mazzini, ha escollit en total 14 peces. I en els crèdits hi apareixen compatriotes com, per exemple, Tiziano Ferro (Cuestión de feeling).

Amb Miguel Bosé ja va compartir micròfon a Agua y sal, i aquesta mateixa cançó que ell va incorporar en el seu exitós Papito l'amortitza ara Mina en aquest pròxim llançament. L'argentí Diego Torres l'acompanya en el tema Corazón felino.

Notícies relacionades

50 BIOGRAFIES

Mina, que té ja 67 anys, està considerada com una de les cantants italianes més grans de tots els temps. Fins a la data ha publicat 80 àlbums d'estudi --35 han arribat a ser número u--, 130 senzills, 1.200 cançons i té fins a 50 biografies no autoritzades. Malgrat la seva precoç retirada pública quan estava en la cresta de l'onada, l'estrella dels 60 i 70 és un mite de la música italiana i internacional. Mina no trepitja cap plató de televisió des de fa una eternitat. La portentosa intèrpret va renunciar a la vida pública i als escenaris el 1974. La seva reclusió a casa seva a Lugano (Suïssa) encara ha engrandit més la seva llegenda.