FIRA

Marc Parrot, Gertrudis i La Shica omplen el Mercat de Vic

La mostra tanca les portes amb 100.000 espectadors i més de 1.100 professionals

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / VIC

El Mercat de Música Viva de Vic va registrar, dissabte a la nit, el clímax de la seva 19a edició amb un ple general en els seus recintes a l'aire lliure, en particular una plaça Major ocupada pel pop excèntric de Marc Parrot, el flamenc heterodox de La Shica i el mestissatge rumber de Gertrudis. Propostes d'atractiu popular que van subratllar el caràcter més obert i accessible d'una mostra que, al mateix temps, cuida el seu perfil d'aparador comercial enfocat als programadors.

El director artístic, Manel Montañés, subratllava ahir l'"equilibri entre el mercat i la part festiva" que centra la cita de Vic. De fet, el Mercat dóna cada vegada més protagonisme a les xifres de professionals inscrits davant de la quantitat d'espectadors. Aquest any, l'afluència (acumulada des de dimecres fins ahir) s'ha tornat a situar, segons l'organització, al voltant de les 100.000 persones. Els responsables posen èmfasi a destacar el nombre d'acreditats, 1.119 davant dels 1.035 de l'any passat. Professionals no tan sols de Catalunya sinó de les 17 comunitats autònomes i de 20 països.

IMPACTE POPULAR

Notícies relacionades

La plaça Major va començar a escalfar-se, dissabte, amb el valencià Òscar Briz, un apreciable narrador de gestos dylanians i bona cal.ligrafia. Marc Parrot va estrenar Interferència, un disc que sortirà el 8 d'octubre i que reedita, amb una mica més de gruix rocker, la línia entre trapella i surreal de Mentider. L'espai rondava el ple quan La Shica, encara sense disc al carrer, va mostrar les seves cartes de fenomen popular embrionari: flamenc de carrer, brots de hip-hop, túrmix cobler i tacte acústic.

Enfilant la matinada, Gertrudis va allargar la festa amb la seva disbauxa rumbera d'efecte immediat i una versió de Hey Joe més pròxima a Willy DeVille que a Jimi Hendrix. Els temps han canviat: a la mateixa hora, Lax'n'Busto, grup que, en altres edicions, va ser programat a la plaça Major, actuava a l'Espai CAT, dins de l'off-Mercat.