CONSEQÜÈNCIES DE L'APAGADA

La CNE torna a demanar informació addicional a Endesa i Red Eléctrica sobre l'apagada

2
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

El Consell de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) ha decidit avui sol·licitar nova informació addicional a Endesa i Red Eléctrica de España (REE) per recopilar més detalls sobre l'apagada de Barcelona que va causar el tall del subministrament elèctric a 300.000 clients, ha informat avui l'organisme.

En la sessió d'avui "s'ha fet una anàlisi preliminar de l'incident del qual ha sorgit la necessitat de recopilar dades addicionals per completar l'abast i el contingut de l'informe que finalment elaborarà aquesta Comissió", indica el regulador energètic en un comunicat. REE i Endesa tenen un termini de 10 dies per aportar la informació sol·licitada.

La CNE considera necessari obtenir més detalls sobre els resultats de l'anàlisi del cable de 110 quilovolts (kV) que es va trencar i va caure sobre una subestació de Collblanc i aspectes relacionats amb la construcció de la línia subterrània de 220 kV que uneix aquesta subestació i Badalona (Barcelonès).

Llistat d'incidències que s'han produït des del juny

L'organisme ha demanat també els informes pericials de la investigació de l'incendi a la subestació de Maragall, més informació sobre les proteccions a totes les subestacions de 220 kV afectades per l'incident i un llistat i interpretació detallada de les incidències que s'han produït en el sistema de l'àrea de Barcelona des del juny del 2007, i la seva possible relació amb l'incident del dia 23 de juliol.

Finalment, la CNE ha sol·licitat una previsió de la data d'entrada en servei del parc de 220 kV de la subestació de Maragall.

Segons especifica la CNE, el seu expedient tractarà sobre el trencament i la caiguda del cable a l'estació de Collblanc, l'estat de les càrregues de la xarxa i les infraestructures afectades abans de l'incident i la dotació i el comportament de les proteccions existents.

Aportarà recomanacions i conclusions

Així mateix, farà una valoració de l'origen de l'incendi a la subestació de Maragall i de la cobertura davant de talls d'alimentació entre la xarxa de transport i les subestacions de distribució i, finalment, n'elaborarà les recomanacions i conclusions.

Notícies relacionades

El 25 de juliol passat la CNE va obrir un expedient informatiu per aclarir les causes de l'apagada i va concedir un termini de 10 dies a les empreses afectades perquè remetessin informació rellevant sobre les infraestructures involucrades.

Una setmana després va demanar més documentació a Endesa i REE instant-los que l'aportessin en el termini de 10 dies concedit en el moment de fer la seva primera demanda d'informació.