DESPRÉS DE LES INTERVENCIONS AL PARLAMENT

Hereu exigeix a Endesa i Red Eléctrica que deixin de ''tirar-se els plats pel cap" i es coordinin

CiU demana al Govern que posi fi a les ''picabaralles'' de les elèctriques i reclama la dimissió de Nadal

El portaveu Felip Puig insta l'Executiu català a "donar resposta als ciutadans" sobre les causes de l'apagada

2
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha exigit avui a Endesa i Red Eléctrica de España (REE) que deixin de "tirar-se els plats pel cap" i treballin de manera coordinada per evitar que es tornin a produir apagades com la que va deixar sense llum 320.000 abonats de la capital catalana el 23 de juliol passat.

En declaracions als periodistes, Hereu ha qualificat de "poc interessant" la compareixença d'ahir al Parlament del president d'Endesa, Manuel Pizarro, i Red Eléctrica, Luis Atienza, que van eludir la seva responsabilitat en l'apagada i van intercanviar culpes sobre les causes.

"Interessos econòmics i jurídics"

En aquest sentit, l'alcalde ha manifestat que "el que han de fer" les dues companyies, en lloc de "barallar-se", és "coordinar-se" per donar "un servei bàsic públic" de qualitat a l'usuari, treballant conjuntament perquè no es tornin a produir incidents d'aquest abast.

L'alcalde ha reconegut que darrere l'apagada hi ha "grans interessos econòmics i jurídics", ja que el responsable haurà de fer front a les indemnitzacions econòmiques, encara que ha exigit a Endesa i REE que deixin a un costat "les discussions sobre inversions i processos" i centrin els seus esforços en la millora de la xarxa per impedir que apagades com la del juliol es tornin a repetir.

CiU demana la dimissió de Nadal

Per la seva part, el portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig, ha exigit avui al Govern que posi fi a la "picabaralla" entre Endesa i REE en el seu "intercanvi d'acusacions", i ha anunciat que tornarà a demanar la dimissió del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal.

En un comunicat, Puig ha demanat que la Generalitat posi fi a l'intercanvi d'acusacions entre les empreses sobre els motius de l'apagada i ha acusat el Govern català d'"amagar-se darrere la picabaralla entre les empreses per continuar sense assumir ni culpes ni responsabilitats".

Castells no va donar ni una causa de l'apagada, segons Puig

Notícies relacionades

El portaveu parlamentari de CiU ha instat l'Executiu català a "donar resposta als ciutadans" i a explicar a la ciutadania per què es va produir l'apagada i per què no van funcionar els sistemes de seguretat, i ha indicat que "tres setmanes són massa temps perquè els ciutadans continuïn sense saber què va passar".

En relació amb les compareixences d'ahir davant la Diputació Permanent del Parlament, el dirigent convergent ha lamentat que el Govern català "dimitís una vegada més de les seves responsabilitats" i ha dit que el conseller d'Economia, Antoni Castells, va ser "incapaç" d'assenyalar una sola causa de l'apagada i, a la tarda, el Govern català "va fugir" de les intervencions dels presidents de les companyies elèctriques.