estiu // CONCERT

Censurades a internet les crítiques de Pearl Jam a Bush

La companyia AT&T es disculpa per ometre la lletra de la banda contra el president

1
Es llegeix en minuts
NOELIA SASTRE / NOVA YORK

Primer ho va censurar i ara es disculpa. La companyia de telefonia mòbil AT&T afirma que mai hauria d'haver omès les crítiques a George Bush durant l'actuació de Pearl Jam diumenge al Lollapalooza de Chicago. La banda va canviar la lletra d'Another brick in the wallde Pink Floyd, que va mesclar amb la seva cançóDaughter,per dues línies contra el president. Pearl Jam va cantar alt i clar: "George Bush, deixa aquest món tranquil" i "Bush, busca't una altra llar", però els internautes que seguien el concert a través de la retransmissió digital d'AT&T al seu llocBlue Roomnomés van poder escoltar la primera frase. La resta s'ho van perdre.

POR DELS NUS El cas és que l'actuació arribava a lawebcastamb una mica de retard, el temps just perquè la companyia contractada per AT&T pogués tallar en cas de nus a l'escenari (encara amb el record present de l'escàndol pel pit de Janet Jackson a la Super Bowl). Però el que van acabar censurant van ser aquests dos dards contra Bush. "Mai hauria d'haver estat suprimit. Lamentem els fets i estem treballant amb els nostres distribuïdors perquè no torni a passar", assegura el portaveu d'AT&T, Michael Coe, que insisteix que va ser un gran error del distribuïdor per internet i un fet contrari a la política de l'em-

Notícies relacionades

presa.

"Aquests fets ens afecten com a artistes, però també com a ciutadans preocupats per la censura i el creixent control dels mitjans", escriu la banda de Seattle al seu web a internet. "Les accions d'AT&T demostren el poder de les corporacions a l'hora de determinar el que el públic pot veure o escoltar", continua el comunicat de Pearl Jam. "El que ens ha passat aquest cap de setmana és un toc d'atenció i és un fet molt més seriós que la simple censura a una banda de rock. Aquí teniu la versió completa de la cançó, i si coneixeu altres exemples d'AT&T tallant actuacions amb contingut polític, envieu-ho perquè tots hauríem de saber-ho", conclou.

Temes:

Pearl Jam