ACTE AMB LA VICEPRESIDENTA DEL GOVERN

Espanya condecora Les Luthiers pels seus 40 anys de dedicació a l'humor

1
Es llegeix en minuts
FRANCE PRESSE / BUENOS AIRES

El llegendari conjunt humorístic i musical argentí Les Luthiers s'ha hagut de posar seriós, almenys per una estona, per ser condecorat pel Govern d'Espanya amb l'Orde d'Isabel la Catòlica, en tribut als seus 40 anys amb l'art de fer riure i disfrutar milions d'espectadors en teatres d'Amèrica i Europa.

Però Marcos Mundstock, el locutor del grup, no s'ha pogut resistir i en el moment d'agrair la distinció, al teatre Avenida de Buenos Aires, ha dit amb la seva veu greu i refinada que, en retribució, "l'any que ve condecorarem els reis d'Espanya amb els premis Mastropiero".

Una riallada ha brotat espontània i ha celebrat la broma a la platea de la tradicional sala dedicada a l'art d'Espanya a Buenos Aires, a l'al·ludir Mundstock al títol de l'últim espectacle del grup.Los Premios Mastropieroés una imitació burlesca de les rutinàries transmissions de televisió en què s'entreguen als artistes estatuetes o altres objectes per distingir els millors d'un cicle o d'una temporada.

Cinc membres polivalents

Ni tan sols la vicepresidenta del govern d'Espanya, María Teresa Fernández de la Vega, que els ha imposat la condecoració, ha pogut evitar riure al trencar-se l'encartonada etiqueta de l'acte, com correspon, per part dels membres d'un conjunt d'instruments informals que sempre han sabut parodiar la solemnitat.

El grup Les Luthiers el componen Marcos Mundstock, Jorge Maronna, Carlos Núñez Cortés, Carlos López Puccio i Daniel Rabinovich, tots ells músics, compositors, actors i copartícips en la gestació dels espectacles.

Notícies relacionades

El 1991, es va publicar el primer llibre amb la història del conjunt, titulatLes Luthiers de la L a la S, del periodista i escriptor colombià Daniel Samper Pizano.

A partir de l'octubre, Les Luthiers actuaran a Castelló, Xàtiva, Múrcia, Elx i El Ejido.

Temes:

Les Luthiers