CONSEQÜÈNCIES DE L'APAGADA

Els presidents d'Endesa i de Red Eléctrica compareixeran dilluns davant el Parlament

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Els presidents d'Endesa, Manuel Pizarro, i de Red Eléctrica de España, Luis Atienza, compareixeran dilluns davant la Diputació Permanent del Parlament, i aquell mateix dia també donaran explicacions els consellers d'Economia, Antoni Castells, i de Política Territorial, Joaquim Nadal.

La llista de compareixences ha estat fixada avui després de les reunions de la Mesa i la Junta de Portaveus de la Diputació Permanent, i no inclou ni el ministre d'Indústria, Joan Clos, ni la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, unes sol·licituds fetes per CiU que seran rebutjades dilluns.

El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, haurà també d'acudir al Parlament, encara que no ho farà dilluns, i ara s'haurà de tramitar reglamentàriament la seva compareixença.

El president d'Acesa no compareixerà dilluns

Els grups que recolzen el Govern català tampoc acceptaran dilluns la sol·licitud del PPC que comparegui davant la Diputació Permanent el president d'Acesa, Salvador Alemany, després de les cues quilomètriques a l'AP-7, ni la de la presidenta de la Comissió Nacional de l'Energia, Maite Costa, requerida per Ciutadans.

Encara així, els grups de PSC, ERC i ICV-EUiA sí que demanaran la compareixença del president d'Acesa, Salvador Alemany, davant la Comissió de Política Territorial quan es reprengui l'activitat ordinària del Parlament.

Així doncs, la Diputació Permanent de dilluns acollirà aquestes quatre compareixences, sol·licitades pels grups de PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA, i també pels de CiU i PPC.

Primer, els consellers

L'objectiu de la reunió de la Mesa i la Junta era posar data i fixar l'ordre del dia de la Diputació Permanent, amb una convocatòria que havia estat sol·licitada per tots els grups parlamentaris després de l'apagada a la ciutat de Barcelona i després de les últimes incidències en matèria d'infraestructures.

Notícies relacionades

En aquesta línia, dilluns, a partir de les 10.45 hores, compareixeran el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el de Política Territorial, Joaquim Nadal. A la tarda, a partir de les 16.00 hores, ho faran els presidents d'Endesa, Manuel Pizarro, i de Red Eléctrica Española, Luis Atienza.

Els grups de l'oposició demanaven que primer compareguessin els màxims responsables d'aquestes empreses elèctriques i després, els representants del Govern, però els grups del tripartit faran que retin comptis primer els consellers.