INICIATIVA POLICIAL CONTRA LA DELINQÜÈNCIA

Centres comercials de Sant Martí milloren la seguretat

La policia atendrà 'in situ' afectats per robatoris a les Glòries i a Diagonal Mar

Els veïns creuen que ha augmentat la inseguretat i demanen més agents de barri

2
Es llegeix en minuts
DAVID PLACER / BARCELONA

La policia agilitzarà les denúncies per furts als centres comercials del districte de Sant Martí per intentar que els afectats informin més els cossos de seguretat d'aquest tipus de delictes. Els Mossos d'Esquadra es van reunir la setmana passada amb representants del centre comercial Glòries per informar que les patrulles es desplaçaran a les seves instal.lacions per prendre declaració quan es tracti de robatoris sense violència.

La policia creu que molts usuaris i comerciants dels centres comercials deixen de denunciar per falta de temps per anar a les comissaries, una omissió que dificulta la persecució dels delinqüents. El mètode ja ha estat implantat en algunes zones comercials de Nou Barris, on les patrulles porten impresos que faciliten el procés de denúncies.

Dilluns passat, els responsables de seguretat del centre comercial Glòries es van reunir amb els Mossos per coordinar les mesures de seguretat contra els robatoris en aquestes instal.lacions. La policia creu que les denúncies que es processin el mateix dia seran molt més afectives que si es fan, per falta de temps, uns dies després del robatori. Els Mossos informaran de la mesura pròximament al centre comercial de Diagonal Mar, on també s'aplicarà.

FIRMES CONTRA LA INSEGURETAT

Els veïns i comerciants dels nous barris ubicats al Front Marítim i Diagonal Mar han aconseguit recollir, fins ara, més de 400 firmes per demanar un reforç de la seguretat a la zona. L'associació de veïns del Front Marítim va celebrar fa dues setmanes una reunió amb els responsables del districte i la policia per demanar més vigilància.

Els veïns es queixen dels robatoris constants en comerços, cases i pàrquings. Les firmes que han recollit les presentaran al departament d'Interior perquè hi reforci la seguretat. "M'han intentat robar al negoci dues vegades. La pastisseria i el videoclub també van ser objecte d'agressions. L'obra de l'edifici va haver de contractar un vigilant de seguretat per por que hi pugin a robar per les bastides", diu Ángel Seijas, propietari d'una papereria del passeig de Taulat.

Els cotxes aparcats als carrers també són assaltats gairebé diàriament. "Molts treballadors hi van deixar d'anar en cotxe pels robatoris constants. La zona és molt solitària i d'això se n'aprofiten els lladregots", diu una treballadora de Citibank, amb seu al passeig de Taulat. Algunes finques han instal.lat càmeres de seguretat als pàrquings i altres han optat per la vigilància privada.

Notícies relacionades

AGRESSIÓ DE BANDES

Un jove de 18 anys va ser agredit fa tres setmanes al Poblenou, segons sembla, per una banda de carrer de joves llatinoamericans. L'agredit, A. N. R., va haver de ser intervingut a l'hospital, on li van cosir una ferida al cap i va declarar que l'agressió va ser gratuïta. Els Mossos neguen que a la zona hi operin bandes.