estiu // EL DISSENYADOR FORMA PART D'UN PROJECTE ARTÍSTIC SOBRE EL FESTIVAL

Slimane canvia Dior pel rock de Benicàssim

1
Es llegeix en minuts
LUIS PLIEGO / BARCELONA

Hedi Slimaneva revestir de sofisti

cació el rock independent deThe StrokesiThe White Stripesi va provocar que el sexagenariKarl Lagerfeldperdés 42 quilos per enfundar-se en els estilitzats vestits de tub que va dibuixar durant set anys per a Christian Dior. Semblen dues coses que no tenen res a veure entre si, peròSlimaneés el responsable que les velles glòries de la moda posessin la mirada en el rock i veiessin enPete Dohertyuna icona a qui s'havia d'imitar.

Ara que el gairebé exnòvio deKate Mossprotagonitza campanyes per aRoberto Cavallii ocupa la portada deVogue,Slimanees dedica al que de veritat li agrada: alternar amb rockers i fer-los fotografies. El creador que va reanimar la línia masculina de Dior va visitar la setmana passada el festival de Benicàssim convidat pel Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó (Musac). El dissenyador i, cada vegada més, fotògraf ha capturat amb el seu objectiu i la seva personal mirada els secrets de la mostra.

Les imatges deSlimaneformen part d'un projecte del Musac i el FIB, en què també participen els fotògrafsCarmela García, Cristina García Rodero, Immo Klink, Ángel Marcos, Álvaro VillarrubiaiMassimo Vitali,i que inclou una exposició itinerant i la publicació d'un llibre sobre els secrets del FIB. Algunes ja poden estan penjades en la web del dissenyador (www.hedislimane.com/diary).

Notícies relacionades

Slimane,de 40 anys, no és un debutant fotografiant el rock. A més a més de dissenyar les portades dels discos de grups comPhoenix, The Libertines(del seu adoratDoherty) iThe Others,va exposar les imatges que va capturar durant anys en els concerts dels seus grups favorits i les va recopilar en un llibre, Stage.

Després de deixar al mes d'abril la casa que el va fer cèlebre després d'una llarga falta d'entesa ambBernard Anault,patró del grup LVMH,Slimanerecorre el món amb la càmera a l'espatlla. Ja ha exposat a Lisboa les fotos que va fer d'adolescent a la costa de Caipirica i que el van marcar per sempre. Imatges de platja en blanc i negre que exalcen el fet de ser jove i estar prim. Com les fotografies que va fer a Benicàssim.