RECITAL

El càlid jazz de Norah Jones torna al Palau

Amb les entrades esgotades, l'artista presenta 'Not too late'

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

La cantant, pianista i compositora nord-americana Norah Jones torna aquesta nit al Palau de la Música ambNot too late, el seu tercer disc, el més personal de la seva curta però triomfal carrera. No queden entrades. La filla de Ravi Shankar va saltar a la fama el 2002 ambCome away with me,amb què va aconseguir vuit Grammy. Dolça, irònica, sensual, pròxima i natural, Jones juga amb la seva imatge en els seus vídeos i cançons, que abracen un ventall d'influències del jazz, el soul i el country. "Sóc totes les noies dels vídeos i més. Sóc molt diferent de com la gent em percep però no m'importa. Si em veuen com una noia romàntica, està bé", diu la intèrpret de suau veu en una entrevista telefònica.

EL DILEMA

Com feia un dels seus herois, Ray Charles, treballa fora de les modes. "El més complicat és crear la lletra. El dilema sorgeix al bolcar les emocions sobre el paper sense fer trampa i sense caure en clixés. És un equilibri difícil".Not too lateés el disc que més li ha costat de crear. Mentre que els dos primers --Come away with meiFeel like home-- li van sortir en dues setmanes, va necessitar un any i mig per madurar aquest últim, on firma, sola o acompanyada, totes les lletres.

Notícies relacionades

Abans d'encaixar el primer èxit, tocava i cantava en bars. "Era jove i idealista. El meu objectiu era viure de la música cantant en clubs. No m'imaginava que arribaria tan amunt", diu sense oblidar el suport de la seva parella, el baixista Lee Alexander. "Em sentiria molt sola sense ell. M'ajuda a tocar de peus a terra".

De qui no li agrada parlar és del seu pare, Ravi Shankar, rei del sitar. Quan ella va néixer, el 30 de març de 1979, ell i la seva mare ja havien trencat. Malgrat tot, les seves relacions amb la família Shankar han millorat. Per exemple, ha gravat una cançó amb la seva germanastra, Anoushka Shankar, sitarista com el seu pare. "No va ser fàcil acostar els nostres mons", reconeix Jones.

Temes:

Norah Jones