CICLE

Porcel torna a l'activitat després d'un càncer

1
Es llegeix en minuts
E. A. / BARCELONA

Després d'afrontar un càncer i complir els 70 anys, l'escriptor mallorquí Baltasar Porcel torna a poc a poc a l'activitat. Ahir va reaparèixer en públic per presentar el cicle de debats, organitzat per la Fundació Caixa Catalunya, amb el qual serà homenatjat durant dos dies. Porcel també ha reprès, durant el període de convalescència, una novel.la que havia quedat apartada.

Notícies relacionades

Segons l'escriptor, poc abans que se li diagnostiqués un tumor havia interromput l'escriptura de la seva última obra,El senyor del castell,"perquè fallava". "Tot va junt. Gràcies al càncer, el llibre ha cobrat força humana, més força interna", va confessar ahir a la sala d'actes de l'entresòl de la Pedrera. No obstant, un cop va rebre l'alta i va tornar a la seva activitat habitual, ha tornat a aturar el procés d'escriptura. "Preferiria anar al Clínic uns mesos més", va fer broma.

Porcel no va parlar de Frankfurt. Però el director de la Fundació Caixa Catalunya, Àlex Susanna, després de destacar la projecció internacional de Porcel, va dir que carreres com la seva assenyalen "quins són els autors pels quals val la pena apostar".