INAUGURACIÓ DE LA 60 EDICIÓ

Jude Law i Norah Jones acompanyen Wong Kar-wai al festival de Cannes

1
Es llegeix en minuts

El Festival de Cannes ha estat inaugurat oficialment aquest vespre amb la presència de l'equip de la pel·lícula de Wong Kar-wai,My blueberry nights, primera cinta que es presenta a la competició oficial.

El director, amb un esperat treball que es projecta aquesta nit, estava acompanyat de dos protagonistes del seu nou film, la cantant de jazz Norah Jones, que debuta a la gran pantalla, i l'actriu britànic Jude Law.

L'actriu taiwanesa Shu Qi i el realitzador portuguès Manoel de Oliveira han estat els encarregats de donar per oberta l'edició del 60è aniversari d'un dels festivals de cine més importants del món.

El cineasta, de 98 anys, ha rendit homenatge en francès a "aquest festival prestigiós i no obstant encara jove" i ha exclamat: "¡Visca el cine!"

Cares famoses

Abans de la cerimònia, com és de rigor, una plèiade d'estrelles han pujat els cèlebres 24 esglaons del palau on se celebra el festival.

Entre les estrelles convidades a la inauguració, figuraven les actrius Gong Li i Juliette Binoche i els directors Luc Besson i David Lynch.

Notícies relacionades

Aquest últim ha ofert com a "regal d'aniversari" al festival un curtmetratge,Absurda, projectat abans de l'obertura, que manté l'estil inquietant del cineasta nord-americà.

Aquesta edició entren en competició 22 pel·lícules per aconseguir la prestigiosa Palma d'Or.