TEATRE

L''Antígona' de Broggi torna a la Biblioteca de Catalunya

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ / BARCELONA

El director Oriol Broggi torna aquesta nit ambAntígonaa la Biblioteca de Catalunya, un any després d'estrenar amb gran èxit la tragèdia de Sòfocles al mateix espai del Raval barceloní que va descobrir, per casualitat i gairebé a les palpentes, fa 12 mesos. "És un escenari ideal per a obres antigues, èpiques. Té un microclima màgic. Quan vaig veure la nau per primera vegada era molt lúgubre, tenia molt poca llum i feia por. Deien que per aquí hi ha el fantasma Francesc, que creiem que és bo. Vam posar sorra a terra, hi vam instal.lar grades i vam inventar un espai escènic per a 140 espectadors, situats molt a prop dels actors", explica el director barceloní sobre la nau gòtica, antiga Escola d'Arts i Oficis, on torna a representar la cruenta tragèdia protagonitzada per Clara Segura (Antígona) i Pep Cruz (Creont).

Notícies relacionades

El muntatge, que durant tres setmanes va omplir el teatre La Abadía de Madrid, es representarà només de dilluns a dijous perquè els caps de setmana prosseguirà la seva exitosa gira per Catalunya. Per "aprofitar l'espai", Broggi estrenarà dissabte que ve en aquest mateix escenariCarter del rei, una faula de Tagore a càrrec de la jove companyia del Teatre de Manacor (Mallorca) i, destinat al públic infantil i familiar,Rosita, història d'una florista, un muntatge sobre Pigmalió que interpreta Rosa Gàmiz.

El prolífic director, que recentment ha deixat la direcció artística del teatre L'Alegria de Terrassa i que també té en escenaPrimera història d'Estheral Teatre Nacional de Catalunya, estrenarà el maig vinentPassat al riual Romea.