Bages

Montserrat redescobreix l'obra artística de Subirachs

La mostra dóna a conèixer les etapes creatives de l'escultor

1
Es llegeix en minuts
ESTHER RUIZ / JOSEP SALLENT / MONTSERRAT

L'obra de l'escultor Josep Maria Subirachs a Montserrat és l'eix de la mostra inaugurada ahir al museu del monestir, patrocinada per Caixa Penedès. Aquesta exposició, que porta el sobri títol deSubirachs a Montserrat, programada fins a l'1 de maig, lluny de voler fer una antologia sobre el treball de l'artista, pretén donar a conèixer les diferents etapes creatives de l'autor, unit des de l'any 1962 a la muntanya.

Va ser a inicis dels 60 quan l'abat Aureli Escarré li va encarregar laCreu de Sant Miquel. Ahir, l'abat Josep Maria Soler va considerar, en la seva al.locució inaugural, que "al monestir han treballat molts artistes importants, però, sense l'empremta de Josep Maria Subirachs, el Montserrat actual seria una altra cosa".

FIL CONDUCTOR

Notícies relacionades

Les peces seleccionades per a aquesta exposició s'agrupen en set àmbits, corresponents a les set obres escultòriques emblemàtiques de Subirachs a Montserrat:Creu de Sant Miquel(1962),Sant Domènec(1970),Monument a Ramon Llull1976),Altar del Santíssim(1977),Fris de la porta de la capella del Santíssim(1977),Sant Jordi(1986) iMarededéu de Montserrat(2001). En la mostra s'exhibeixen 55 obres: 15 escultures, 11 pintures, 14 dibuixos, tres aiguaforts i 12 litografies; a més de 17 medalles.

Seguint el fil conductor de les obres, el conjunt exposat dóna a conèixer l'evolució de l'autor. Judit Subirachs-Burganya, comissària de l'exposició i filla de l'artista, el qual no va poder assistir a l'acte per problemes de salut, va definir Montserrat com "un petit museu de Subirachs", i va destacar el "gran rigor tècnic" de l'obra del seu pare, que va definir com un "artista cerebral".