UN DOCENT, ORIGEN DEL FOCUS

Almenys 24 professors i alumnes d'un institut de Vic, infectats de tuberculosi

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

Un total de 24 professors i alumnes de l'institut d'ensenyament secundari de Vic han donat positiu en la prova de la tuberculina a què han estat sotmesos després que un professor del centre fos hospitalitzat per aquesta malaltia, segons ha informat la Conselleria de Salut.

La Generalitat va sotmetre a la prova per detectar la tuberculosi un total de 264 professors i alumnes de l'institut, dels quals 24 han donat positiu, el 9% del total d'analitzats. No obstant, la infecció, segons Salut, només ha afectat el 3,7% dels alumnes sotmesos al test.

Les persones infectades pel bacil de Koch han estat derivades a centres sanitaris, on se'ls realitzaran radiografies de tòrax per valorar si la malaltia s'ha desenvolupat, ja que donar positiu en la prova de la tuberculina no significa estar malalt sinó que hi ha hagut contacte previ amb el bacteri.

El primer cas, el dia 5

El primer cas de tuberculosi a l'institut va ser detectat el 5 de febrer passat, quan un professor que no anava al centre des de feia un mes va ser hospitalitzat. L'home està ingressat però evoluciona favorablement, segons la Conselleria.

Notícies relacionades

Fonts del centre han explicat que el docent no impartia classes "des de feia un temps" i que no estava en contacte directe amb els alumnes a les aules, cosa que explica una incidència més elevada de l'afecció entre els docents.

La tuberculosi és una malaltia que ataca preferentment els pulmons, però també pot afectar altres òrgans, com els ronyons, el fetge, la pell i les meninges.

Temes:

Tuberculosi