CRÍTICA DE MÚSICA

IAN PAICE BAND, més Deep Purple

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO

ARTISTAIan Paice Band

LOCALBikini

DIA27 de gener

La rutina disc-gira i la dependència d'un repertori amb escasses innovacions, tot plegat sostingut durant prop de 40 anys, pot arruïnar el quadro clínic de qualsevol. I fins i totIan Paice--la seva carrera és una de les més previsibles de la història del rock-- s'ha permès la llicència d'apartar-se del seu full de ruta a la recerca d'aquells esclats d'excitació que es van perdre entre els murs d'un pavelló esportiu fa alguns lustres.

El més curiós d'això és que, arribat el moment, l'Ian Paice Band,construïda després de practicar unaopaal grup italiàMoonstone Project,no revela ambicions secretes, somnis privats, ni passions excèntriques. El bateria deDeep Purpleha muntat un grup paral.lel per seguir tocant, lliurement i al seu aire... més cançons deDeep Purple.En el món dePaice,el desafiament més encegador, l'aposta més trencadora, consisteixen a no tocar

Smoke on the waterniHighway star,i obrir espai per a altres can- çons del grup. Cosa que garanteix, això sí, una mica de diversió als abnegats fans.

Notícies relacionades

La meta dePaicei companyia és reproduir amb fidelitat el so deDeep Purple,i a Bikini vam tenir l'orgue Hammond, la guitarrablackmoriana(Matt Filippini,líder discret) i, aMight just take your life,unes segones veus calcades a les deGlenn Hughes.El cantant està més en forma queIan Gillan,i el seuChild in timeva ser totèmic. Des de les baquetes,Paiceva operar amb la seva tradicional barreja d'intensitat i tècnica (les seves aficions jazzístiques el delaten), dirigint funcionals preses d'Into the fireiSpeed king.

Hi va haver préstecs gratuïts deJimi Hendrix, FreeiBad Company,i significatives referències aDavid Coverdale(Stormbringer, Mistreated). Cançons desterrades en l'actual etapa deDeep Purple,en què la revisió ens va llançar un murmuri a l'orella:Ian Paices'avorreix.

Temes:

Deep Purple