MÚSICA

Victòria dels Àngels torna a brillar a través d'una fundació

Columna Música editarà una col.lecció dedicada a la soprano

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

La música i la personalitat de Victòria dels Àngels, una de les sopranos més importants del segle XX, perviuran a través de la fundació que porta el seu nom. Ahir, dos anys després de la mort de la cantant, es va presentar al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Autoritats, amics i admiradors de la cantant, com el director Antoni Ros Marbà, la soprano Ofelia Sala i la directora del Liceu, Rosa Cullell, entre altres noms, es van reunir a la Sala Petita del TNC per donar la benvinguda a aquesta entitat que presideix Elena Mora, nora de la cantant. La música i el ball, dues passions de Dels Àngels, també van ser presents a l'acte. El quartet de corda de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu va oferir peces deManon Lescaut, de Puccini. Després, Ángel Corella va entusiasmar el públic ballant sobreO mio babbino caro, deGianni Schicchi, també de Puccini, gravada per la soprano barcelonina.

La fundació, que a final de setmana tindrà llesta la web més extensa sobre la cantant (www.victoriadelosangeles.org), ha arribat a un acord amb Columna Música per editar-ne tota l'obra. Els dos primers discos recullen peces inèdites.Tokio recitals, ja a les botigues, plasma les seves actuacions a la capital japonesa juntament amb el pianista Manuel García Morante, entre el 1988 i el 1990. A més d'obres de Schumann i Ravel, i de repertori popular català, inclou com a primícia quatre composicions que la cantant mai va gravar: l'Ave Maria, de Schubert i tres peces del veneçolà Reinaldo Hahn.

Notícies relacionades

Pròximament apareixerà l'òperaMarthade F. Von Flotow, que la cantant va interpretar en anglès al Metropolitan de Nova York el 1962. "Hi havia una única gravació d'aquesta obra amb una Victòria esplendorosa. S'ha recorregut a la millor tecnologia per poder recuperar-la", va destacar ahir Núria Viladot, directora de Columna Música, discogràfica creada fa 10 anys, dedicada principalment al repertori català i hispanoamericà.

"A més de recuperar material inèdit, la col.lecció dedicada a Dels Àngels s'ocuparà de tot el material descatalogat o que només va sortir en vinil i encara no ha passat a suport digital", va dir la responsable de Columna Música.