INSTITUCIONS

L'Institut Ramon Llull aprova el nomenament de Bargalló

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El consell de direcció de l'Institut Ramon Llull (IRL) va aprovar ahir, en una sessió extraordinària a proposta del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, el nomenament de l'exconseller primer Josep Bargalló com a director de la institució en substitució d'Emili Manzano. El nomenament es farà efectiu en la primera reunió del patronat, que tindrà lloc els pròxims dies.

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, va expressar l'agraïment i el reconeixement personal i professional a Manzano per la seva labor a l'IRL i, en particular, en la preparació de la participació catalana en la Fira del Llibre de Frankfurt la tardor de 2007. Manzano havia arribat a la direcció del Ramon Llull el març del 2006, quan la consellera de Cultura era Caterina Mieras i després de la dimissió de l'editor Xavier Folch del càrrec.

Llicenciat en filologia catalana, Bargalló (Torredembarra, 1958), va ser conseller primer de la Generalitat i titular de les conselleries de Presidència i d'Educació en l'anterior legislatura. Ha estat regidor i primer tinent d'alcalde de Torredembarra dels anys 2001 al 2003, així com vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès i del Patronat Català Pro- Europa.

Notícies relacionades

Bargalló ha treballat en l'ensenyament públic i en el món editorial, aquí com a coordinador de la col.lecció Capitell, de Columna Edicions, i director literari d'Edicions El Mèdol. Ha publicat articles sobre teoria literària i cultura popular, amb especial dedicació a les festes populars i els castellers. És autor de diversos assajos polítics.

Les primeres paraules de Bargalló van ser per al seu predecessor, de qui va alabar la seva "generositat", demostrada durant el procés de traspàs de competències, a la vegada que va destacar la "cohesió" del seu equip humà.