PREMIS

Buenafuente dedica l'Ondas a la imaginació en televisió

Alejandro Sanz, Ricky Martin i David Bisbal van protagonitzar les actuacions

2
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / BARCELONA

Van ser un total de 26 premis, però l'atenció medià- tica es va centrar en uns quants: Andreu Buenafuente, David Bisbal, Ana Torroja, els equips de la pel.lículaSalvador,de la sèriePorca misèriai del programa de ràdioMinoria absolutavan acaparar ahir a la nit les càmeres en la 53a edició dels premis Ondas, al Barcelona Teatre Musical. Van competir en protagonisme amb la parella presentadora, Carles Francino i Gemma Nierga, i amb un Alejandro Sanz que va intervenir per cantarA la primera persona.

Lafamília Ondasva quedar incompleta perquè, com va anunciar Francino de bon començament, imponderables del trànsit aeri van impedir ahir a la nit, a última hora, traslladar-se de Madrid a Barcelona prop d'un centenar de convidats. Entre ells la directora general de Radiotelevisió Espanyola, Carmen Caffarel, i Miguel Ríos, que havien de recollir els seus respectius premis.

L'humor i certa resignació esportiva, però, van encarrilar una nit amanida amb aplaudits gags de Carlos Latre, especialment el seu homenatge a Boris Izaguirre, que era a la sala. També va apel.lar a la comicitat Toni Soler, que, en nom deMinoria absoluta,va agrair"als polítics catalans que siguin una font d'inspiració contínua".

Andreu Buenafuente va recollir el premi al millor programa d'entreteniment amb una crida a la imaginació en el camp audiovisual."El premi demostra que és mentida allò que, en televisió, tot està inventat. Veient la televisió que hi ha actualment, tot està per inventar".Buenafuente va evocar els seus primers passos a la ràdio, quan tenia 17 anys."Qui em va obrir la porta era Carles Francino. Ara tinc 41 anys, estic recollint un premi i aquí torna a ser Carles Francino. O sigui, estic estancat",va dir fent broma.

EMOCIÓ AMB

'SALVADOR'

Justo Molinero va al.ludir a la vinculació amb la terra que el va acollir."El dia 9 va fer 40 anys que sóc català".I Joel Joan, l'únic que va oferir tot el parlament en català, va reivindicarPorca misèriaper plantejar

"una narrativa una mica diferent de la que estem acostumats a la televisió".El moment de més tensió emotiva el va posar el premi aSalvador,que van recollir Manuel Huerga, Jaume Roures, Leonor Watling i Carme i Imma Puig Antich, que van expressar el desig que el film"pugui ajudar la revisió del procés"del seu germà.

Notícies relacionades

En la parcel.la musical, David Bisbal va celebrar el guardó amb el seu habitual entusiasme."És el primer que rebo de la indústria musical del meu país",va subratllar l'almerienc, que va interpretarSoldado de papel,cançó dedicada als nens ficats en conflictes armats. Ana Torroja va dedicar el seu premi, atorgat pel disc de revisions de Mecano (que va qualificar d'"arriscat"), a"les cançons de Nacho i José per deixar-se maquillar d'una forma diferent".

Corinne Bailey Rae i Ricky Martin amb Chambao van amenitzar la gala amb la seva música, Shakira va enviar una salutacióenllaunadai els membres de Dover van dir estar"molt emocionats".Alejandro Sanz va reaparèixer per donar el premi a David DeMaría, que li va llançar un desig."Tot i que no sóc tan guapo ni tinc els malucs de Shakira, m'agradaria cantar un dia amb ell".No és l'únic.