CINE

Daniel Craig: "L'objectiu és crear un nou Bond"

L'actor britànic presenta a Madrid la pel.lícula sobre el renovat personatge

3
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / MADRID

Va llegir totes les crítiques i comentaris en contra seu; després va decidir ignorar-los i es va posar a rodar. Avui, Daniel Craig parla de repetir amb James Bond. A l'actor britànic no li importaria convertir-se en la nova cara del superheroi al segle XXI. Encara que el seu preferit és Sean Connery, sembla que ha aconseguit el repte que es va imposar de"crear una cosa diferent"perquè el públic, afirma,"ha dit que és una bona pel.lícula i que s'ha de veure".

Informal de cintura cap avall (vestit amb còmodes texans) i seriós en la part superior del cos (vestit blau marí amb armilla, impecable camisa blanca i corbata blau clar), l'actor britànic de 38 anys va visitar ahir Madrid acompanyat de la major part de l'elenc artístic i tècnic, excepte la nova noia Bond, Eva Green.

El danès Mads Mikkelsen (el dolent més fred i inquietant de la saga), la italiana Caterina Murino (Solange, una secundària noia Bond), el director Martin Campbell (realitzador de les dues pel.lícules sobre el Zorro d'Antonio Banderas) i la productora Barbara Broccoli (filla d'un dels pares de la franquícia), van acompanyar el protagonista.

El film, que s'estrena divendres que ve a les sales espanyoles, s'inspira en el Bond de la primera fornada, aquell que va protagonitzar la primera novel.la --de la qual agafa el títol-- amb la qual Ian Fleming va iniciar la seva carrera l'any 1953. El guió de Paul Higgis (oscaritzat director deCrashi guionista deMillion dollar babyiBanderas de nuestros padres, totes dues de Clint Eastwood) reuneix tots els elements que expliquen aquest personatge: una barreja de"força i vulnerabilitat",que marca una clara diferència amb els anteriors protagonistes, especialment amb l'encarcarada presència de Pierce Brosnan.

COMMOGUT

"Realment el que em va decidir a acceptar va ser el guió",explica Craig, sobre els prolegòmens d'un projecte que hipoteca la carrera de tot actor:"No volia que m'agradés perquè així podia dir que no. Però em va commoure".

La novel.la original no diu res sobre l'aspecte físic de l'heroi, més enllà del seu clàssic esmòquing,"necessari per ocultar una arma",assenyala un bromista Craig. Ros i amb uns intensos ulls blaus --els primers detractors ja s'han rendit davant el que van titllar d'heretgia--, l'actor format al teatre del seu país i amb gairebé tots els personatges de Shakespeare com a equipatge, treu avantatge als seus cinc antecessors en diverses coses: està més musculós, llueix més temps nu que cap, li és igual que el Martini l'hi ofereixin mesclat o agitat, no utilitza tants ginys tecnificats, s'enamora i plora davant la pèrdua de la dona estimada.

"El meu objectiu era crear una cosa al més nova possible, respectant el que s'havia fet",afirma el nou James Bond, que es va preparar a consciència per a les escenes d'acció en què sagna més profusament que tots els seus antecessors."Crec que és més creïble perquè en el film es veu que hi ha pocs dobles",assenyala la productora. I per si hi hagués dubtes, el director subratlla:"És atractiu, té sentit de l'humor, i com a tot home, li agrada seduir, i tota dona vol anar-se'n al llit amb algú així".

Notícies relacionades

Han passat 12 llibres i 20 pel.lícules fins a arribar a Craig, i l'agent al servei de sa majestat la reina britànica s'ha adaptat als nous temps. Si sobre la novel.la pesava l'ombra de la guerra freda, en la versió cinematogràfica el dolent finança operacions terroristes i es juga els diners que li donen els governs corruptes africans en els casinos de més solera en un mà a mà amb el seu oponent.

Sorgit del moviment Dogma, Mads Mikkelsen està satisfet amb un dolent que plora sang."Em va agradar perquè és un personatge fràgil, que està sota pressió i al qual Bond el fa sortir de l'ombra en què es refugia".

Temes:

Daniel Craig