MÚSICA

Sopa de Cabra tindran el seu disc d'homenatge

Hi participen Bunbury, Auserón, Beth i Sidonie

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / BARCELONA

Feia mesos que ho anunciaven, però l'adéu definitiu no es va materialitzar fins als dies 6, 7 i 8 de novembre, a la sala Razzmatazz de Barcelona. Era l'any 2001 quan Sopa de Cabra, el grup més venedor i amb més projecció del rock català, va decidir posar punt final a la seva carrera bilingüe i imparable. Per commemorar aquest cinquè aniversari, s'està gravant un disc d'homenatge amb algunes de les seves peces més populars interpretades per artistes com Enrique Bunbury (l'únic que cantarà en castellà), Sidonie, Gossos, Beth, Pastora, Jofre Bardagí (que actualment prepara el seu primer disc en solitari), Santiago Auserón, i Suarma (d'Elefantes) i Roger Mas, que faran un duo.

Com a curiositat destaca la cançó que aportarà Lax'n'Busto amb el nou cantant, Salva Racero. La gravació ha suposat el seu debut a la banda després de la marxa de Pemi Fortuny. El llançament, a càrrec de la discogràfica MusicGlobal, està previst per al desembre.

EN MEMÒRIA DE

'NINYÍN'

Notícies relacionades

El compacte servirà per commemorar una altra data assenyalada: la mort d'un dels membres fundadors de Sopa de Cabra, el guitarrista Joan Cardona, àliesNinyín. El més veterà de la formació va morir de càncer el gener del 2002. La seva última aparició en públic va ser precisament en aquests tres directes que van oferir a l'antic Zeleste.

El disc, que es titularàPodré mirar enrere, es vendrà també fora de Catalunya. La banda que capitanejava el carismàtic Gerard Quintana va aconseguir ambBen endinsuna fita que avui sembla insuperable: vendre més de 100.000 exemplars d'un disc cantat en català.