MÚSICA

Pasión Vega segueix reivindicant la 'copla' amb 'La reina del Pay-Pay'

El quart disc de la cantant inclou un duo amb Antonio Banderas

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / BARCELONA

Pasión Vega enarbora lacoplaamb una veu tan suau i sedosa com resistent i dúctil. És la cara moderna de la cançó espanyola. I avui publica el seu quart disc,La reina del Pay-Pay: 12 cançons plenes de lirisme, que firmen autors com Jesús Bienvenido, José Luis Perales i Javier Ruibal --que ja és fix en la seva discografia--."Només hi ha una versió, La gata bajo la lluvia, de Rafael Pérez Botija, en homenatge a Rocío Dúrcal--explica l'artista malaguenya--. Vaig pensar que ara era un bon moment per gravar-la, a manera d'homenatge, ja que Dúrcal la cantava moltíssimes vegades".

Vega explica que a ella li ha sortit"molt parisenca; molt cinematogràfica".I assegura que s'adapta com un guant a la resta del repertori d'un compacte que avui estrenarà a la sala Luz de Gas."Des de la intimitat",diu, abordarà"les peces més intimistes",insisteix, només acompanyada de quatre músics. El concert (per invitacions del Club del Lector) servirà d'aperitiu per a l'actuació que, amb tota la seva banda, oferirà el 9 de febrer al Palau de la Música.

DESIG CONCEDIT

Entre els capritxos que ha tingut en l'any que fa que prepara aquest llançament destaca el de fer un duo amb Antonio Banderas. La primera vegada que van compartir micròfon va ser en un programa de Jesús Quintero."Va ser un parany, però ens va encantar l'experiència".Tant, que van buscar en la"pleníssima agenda"de l'actor un forat per tornar-se a reunir a l'estudi.

"Li vaig passar la lletra de Soñando contigo amb temps, perquè és molt treballador i perfeccionista. En cap moment li va importar tornar a repetir-la, encara que tot va sortir de manera molt natural",recorda. De fet Vega, que ressalta"el do per a la interpretació de Banderas",ja li augura una carrera com a cantant."Més d'una discogràfica l'hi ha proposat",confessa.

ENTRE PLOMES

Notícies relacionades

A la caràtula, i també a l'interior del llibret, Vega apareix entre boàs de cabaret. Plomes i bombetes de camerino emmarquenLa reina del Pay-

Pay , un títol que fa referència a un antre de Cadis, que atreia fins a les seves"portes irreverents",com diu la lletra,"cavallers disfressats de vividors".Aquesta reina a què fa referència és un home"que bé podria haver sigut Miguel Molina i molts altres que cantaven copla, es pintaven els ulls i ja eren titllats de pecadors".