MÚSICA

Auserón i Sisa recorden el 35è aniversari de 'Dioptria'

1
Es llegeix en minuts
ROGER ROCA / BARCELONA

Músics tan dispars com Sisa, Santiago Auserón i Sidonie es reuneixen avui a les deu de la nit a l'Auditori per revisitar el disc més emblemàtic de Pau Riba,Dioptria.En l'espectacleDioptria v.2.1,que posa punt final al Festival Mas i Mas, 15 artistes aniran passant per l'escenari per interpretar les cançons del disc sota la direcció del saxofonista Llibert Fortuny i el guitarrista David Soler, autors dels nous arranjaments.

Notícies relacionades

"Si aguanta una nova lectura serà la millor prova que és un clàssic",ha dit Jordi Sabatés, l'únic dels músics que van participar fa 35 anys en la gravació original present avui a l'Auditori. Riba, l'autor, ha declinat prendre part en el concert per diferències de criteri amb els responsables de la revistaEnderrock,organitzadors de l'homenatge.

Fortuny va defensar l'interès del projecte pel nou acostament que ofereix a un repertori cèlebre, amb elements de jazz i clàssica com a ingredients més innovadors. Santiago Auserón, l'únic que no pertany a l'escena de la música catalana que participa en l'homenatge, va destacar l'impacte que va tenir l'obra de Riba a la resta d'Espanya i va reivindicar l'esperit de provocació del disc."L'hem de tornar a plantar i recollir-ne els fruits, perquè aquest esperit se'ns ha escapat de les mans, almenys en el rock".