Fons europeus

La UE finançarà cinc projectes de mobilitat sostenible de l’AMB

  • La convocatòria de projecte EIT Urban Mobility pretén transformar la mobilitat a les ciutats europees i finançar solucions de mobilitat innovadores

zentauroepp51143377 bcn ambici benavides191129193802

zentauroepp51143377 bcn ambici benavides191129193802

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), organisme de la Unió Europea, ha seleccionat cinc projectes de mobilitat sostenible liderats o participats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que rebran finançament europeu per poder dur-se a terme. El pressupost total dels projectes és d’uns quatre milions, dels quals l’EIT en finançarà un 70%.

Notícies relacionades

La convocatòria de projecte EIT Urban Mobility pretén transformar la mobilitat a les ciutats europees i finançar solucions de mobilitat innovadores per fer-les realitat. Els projectes de l’AMB aportaran solucions pioneres a la metròpolis de Barcelona en mobilitat sostenible.

Les iniciatives seleccionades són Smarthub Mira-sol, un aparcament de bicicletes de càrrega compartida pensat perquè els comerciants reparteixin mercaderies e l’última milla i els ciutadans transportin la seva compra; i Hallo, un projecte per posar en marxa un centre logístic d’última milla. També estan a la llista E-Ultimate, una eina per optimitzar l’electrificació de línies d’autobús; Multidepart, una iniciativa per millorar la gestió del servei d’autobús a demanda; i Mobinno, un projecte pedagògic i acadèmic destinat a millorar el coneixement sobre mobilitat sostenible.