Lluita contra la pandèmia

Cues a Catalunya per vacunar-se contra la Covid-19 en Setmana Santa

  • Aquestes dies segueixen els punts de distribució tant als CAPs com a espais extraordinaris com la Fira de Cornellà o la Facultat de Geografia i Història

1
Es llegeix en minuts

L’operació de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya prossegueix aquests dies de Setmana Santa tant a la xarxa ordinària de CAPs i centres sanitaris com en espais habilitats des de fa dies per distribuir el medicament amb més agilitat. En algun s’han pogut veure cues aquest dissabte al matí.

Fonts del Department de Salut del Govern expliquen que el ritme continua marcat per l’arribada de vacunes al territori. Tot i que inicialment es va plantejar intensificar-les uns dies i deixar un espai de descans per al personal sanitari (conforme a les unitats disponibles), al final la vacunació s’està portant a terme diàriament, fins i tot en els dies festius de Setmana Santa. Una prova eren les esperes en grans espais com el recinte de Fira de Cornellà, on avui s’estan dirigint centenars de persones.

Notícies relacionades

Altres enclavaments previstos com el recinte de Fira de Barcelona o el Camp Nou no s’habilitaran per a aquest objectiu fins que es pugui implantar una vacunació massiva, cosa que suposaria unes 200.000 dosis diàries a Catalunya. Això no serà possible fins que les farmacèutiques distribueixin més unitats dels diferents laboratoris a Europa.

A Catalunya fins ahir (2 d’abril) s’havien vacunat amb dues dosis 443.225 persones, mentre que 996.276 més n’havien rebut una, segons dades oficials.