Virus d’encriptació

L’AMB, víctima d’un atac cibernètic que ha paralitzat els seus serveis

  • Es tracta d’un virus d’encriptació que es va detectar el 10 de març i que és similar a l’atac que va rebre el SEPE

L’AMB, víctima d’un atac cibernètic que ha paralitzat els seus serveis
1
Es llegeix en minuts

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha vist obligat a paralitzar totes les seves instal·lacions i serveis després de ser víctima d’un atac informàtic. Així ho ha anunciat el mateix òrgan administratiu a través de Twitter aquest mateix dilluns 15 de març a través de la seva web.

Notícies relacionades

«Per causes externes, els sistemes de l’AMB han quedat afectats i la tramitació electrònica, altres serveis digitals i l’actualització de la web no estan disponibles», relata l’avís, un missatge similar al que ofereix una gravació a l’intentar contactar per telèfon amb l’entitat.

Des de l’AMB confirmen que es tracta d’un virus d’encriptació, un atac «no igual, però similar» al que va patir el SEPE el 9 de març. Així, fonts de l’AMB indiquen que, quan es va detectar l’entrada del virus informàtic –el dimecres 10 de març–, es van paralitzar totes les instal·lacions perquè «no es propagués la infecció» i poder restablir el servei a la situació prèvia de l’atac, un procés en el qual, segons apunten les mateixes fonts, encara s’està treballant.