"FRONT COMÚ"

Alcaldes metropolitans es conjuren amb Torrent per combatre la "repressió" de l'Estat

El president del Parlament es reuneix amb alcaldes d'ERC, PDeCAT, CUP i els comuns

Alcaldes metropolitans amb Torrent.

Alcaldes metropolitans amb Torrent.

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Alcaldes de l'àrea metropolitana de Barcelona d'ERC, PDeCAT, CUP i els comuns s'han reunit aquest dimecres amb el president del Parlament, Roger Torrent, i han compartit la necessitat de combatre la "repressió" de l'Estat.

La reunió s'ha celebrat al Parlament a instàncies de Torrent, en el marc de la ronda de contactes que el president de la Cambra està mantenint per formar un "front comú a favor de la democràcia i dels drets bàsics".

Després de la trobada, l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich (ERC), ha destacat que ha sigut molt oportú "després de la ignomínia que va passar dimarts", quan la Guàrdia Civil va detenir una membre dels comitès de defensa del referèndum (CDR) per suposat terrorisme.

"Espai comú de defensa dels drets civils"

Aymerich ha explicat que la detinguda viu a Viladecans (Barcelona) però fins fa poc residia a Sant Vicenç dels Horts, "al mateix carrer que Oriol Junqueras, a qui també han pres la llibertat per defensar la democràcia".

L'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (PDeCAT), ha destacat la necessitat de configurar "un espai comú de defensa dels drets civils i les llibertats, més enllà dels projectes de cadascú".

"El president del Parlament ens ha convençut i li donem suport en aquesta tasca tan necessària de defensar el més bàsic" en un moment en què estan en joc els drets bàsics, ha destacat.

Aliança àmplia

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant (CUP), ha assenyalat que Catalunya viu actualment un moment molt complicat a causa a les actuacions de l'Estat, i ha fet una crida a "tirar endavant aquesta aliança àmplia per recuperar la dignitat de les institucions catalanes: el president del Parlament pot comptar amb els ajuntaments per recuperar la democràcia i els drets civils".

També ha destacat la importància que tenen els municipis en la defensa dels seus ciutadans i en el reconeixement de "la legitimitat i la dignitat de les institucions catalanes: cal estar al costat del Parlament i de les institucions catalanes".

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem), ha alertat d'una gran crisi democràtica que ha de contrarestar-se des de la "unitat d'acció social, sindical i ideològica com la de finals dels anys 70, quan s'anava a l'una per defensar les llibertats i la reinstauració de la democràcia".

Notícies relacionades

I, en aquest sentit, ha compartit la necessitat de forjar "un gran pacte, un front conjunt que reivindiqui tot això i la sobirania del Parlament perquè deixi d'haver-hi persecució i repressió".

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA