Nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Sant Joan Despí

L'Àrea Metropolitana i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals volen incentivar l'ús d'aquests vehicles entre la plantilla de la CCMA

povedaambccma

povedaambccma

2
Es llegeix en minuts
J. S. / SANT JOAN DESPÍ

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l'ens que gestiona TV3 i Catalunya Ràdio, han firmat un conveni de col·laboració publicoprivada que pretén incentivar l'ús de vehicles elèctrics entre la plantilla de la CCMA a Sant Joan Despí, on treballen actualment 1.500 persones.

Segons l'acord, l'AMB finançarà amb una subvenció de 30.000 euros la instal·lació de sis punts de recàrrega de vehicles elèctrics a l'aparcament de treballadors de les instal·lacions de la CCMA. Unes noves infraestructures que han d'estar llestes a l'octubre. 

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Andreu Martínez, director d'Estratègia Corporativa i de Recursos Humans de la CCMA, han ratificat l'acord aquest dilluns 30, mitjançant el qual les dues organitzacions treballaran per fomentar la mobilitat sostenible i estendre l'ús d'aquest tipo de vehicles no contaminants, amb l'objectiu de reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis. 

MOBILITAT SOSTENIBLE ALS GRANS CENTRES DE TREBALL

Antoni Poveda ha explicat que, amb aquesta estratègia, l'AMB busca actuar sobre la mobilitat en els grans centres de treball i en les grans empreses, que sovint compten amb una nombrosa flota de vehicles i un número important de treballadors que es desplacen amb vehicle propi i per tant són focus principals de contaminació.

“Aquesta prova pilot té per objectiu servir de model a les empreses sobre com implantar una mobilitat més sotenible als polígons d'activitat econòmica”, ha afegit el vicepresident de Mobilitat de l'AMB.

Una vegada posats en marxa, la gestió i el manteniment dels punts de recàrrega anirà a càrrec de la CCMA. Durant el primer any, el cost de l'energia l'assumirà també la Corporació.

Així mateix, la CCMA també es compromet a analitzar el procés de substitució de vehicles de combustió fòssil i a promoure la mobilitat elèctrica entre els seus treballadors.

"Per part de la Corporació, estem agraïts de formar part d'aquest projecte de l'AMB, perquè estem compromesos amb els valors de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. A més, com a empresa pública tenim l'obligació d'avançar-nos a explorar opcions de foment de l'ús de vehicles no contaminants, com aquesta prova pilot", ha explicat Andreu Martínez.

ESTRATÈGIA METROPOLITANA D'IMPULS AL VEHICLE ELÈCTRIC

Aquest conveni amplia el projecte de l'AMB d'instal·lar, en col·laboració amb els ajuntaments i amb diverses empreses del sector privat, una xarxa de deu punts de recàrrega ràpida o 'electrolineres', repartits per tot el territori metropolità.

Notícies relacionades

De moment, dues d'aquestes 'electrolineres', una al Prat de Llobregat i una altra a Cornellà de Llobregat, ja estan en funcionament.

La resta, fins a deu, s'instal·laran durant l'últim trimestre d'aquest any. Aquests deu punts se sumen als ja existents a Barcelona.