L'AMB i Nissan reforcen l'ús de vehicles 100% elèctrics a les flotes municipals

Les dues parts firmen un nou conveni que s'emmarca en l'estratègia metropolitana d'aposta per la mobilitat neta

3
Es llegeix en minuts
M. B. / BARCELONA

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Nissan firmen un nou acord públic-privat per seguir promovent l'ús del vehicle elèctric entre els 36 ajuntaments que formen part de l'AMB.

Després de l'èxit d'anteriors iniciatives que anaven en el mateix sentit, AMB i Nissan volen seguir caminant conjuntament cap a aquest model per promoure i implantar una mobilitat neta i reduir notablement la contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit rodat.

El nou acord, firmat per Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Manuel Burdiel, director de vendes de Nissan Iberia, suposa un pas més en l'aposta metropolitana per a l'impuls dels vehicles de zero emissions.

El trànsit motoritzat és el responsable de fins al 80% de la contaminació atmosfèrica originada en les ciutats, que causa importants problemes de salut entre els ciutadans.

"Des de l'AMB creiem que els vehicles elèctrics, de zero emissions, juguen un paper fonamental en l'aposta per la mobilitat neta i sostenible", va exposar Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB.

"El nostre objectiu és reduir notablement les emissions i rebaixar en un 50% el nivell de contaminació atmosfèrica generada pel trànsit rodat en l'any 2020", va afegir.

"AUTORITATS IMPLICADES"

Manuel Burdiel, director de vendes de Nissan, ha celebrat durant l'acte que les autoritats s'impliquin cada vegada més en el foment de la mobilitat sostenible en totes les ciutats espanyoles. "Barcelona i la seva àrea metropolitana són un clar exemple de ciutats i entitats compromeses amb el medi ambient i la salut pública", ha afirmat.

"És per això que, des de Nissan, celebrem la renovació d'aquest conveni, resultat de l'èxit del primer acord i prova concreta de que beneficiós per a les administracions i els seus ciutadans l'ús de vehicles 100% elèctrics i de zero emissions", ha afegit.

Fruit d'aquest acord, Nissan cedeix a l'AMB un total de deu vehicles elèctrics (cinc Nissan LEAF i cinc e-NV200) durant un període de dotze mesos, perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin utilitzar-los en els seus desplaçaments institucionals.

D'aquesta manera, podran provar i descobrir de primera mà, durant uns mesos, els avantatges i beneficis de la mobilitat 100% elèctrica i de zero emissions i experimentar la conducció silenciosa i eficient d'aquests dos models.

L'e-NV200 és la furgoneta elèctrica produïda en exclusiva a la planta de la Zona Franca de Barcelona per a tot el món. S'ha convertit en un dels primers taxis 100% elèctrics de l'àrea metropolitana, així com un estàndard en el repartiment urbà de mercaderies.

IDENTIFICACIÓ PER A LA CÀRREGA GRATUÏTA

El conveni també inclou, per part de Nissan, una formació inicial als treballadors municipals usuaris dels vehicles cedits i un servei d'assistència per als ajuntaments metropolitans en casos d'avaries, incidents o per realitzar preguntes associades a l'ús del vehicle elèctric cedit.

Per una altra part, l'AMB entregarà, conjuntament amb cada vehicle, una targeta identificativa de la plataforma LIVE que permetrà la recàrrega del vehicle en qualsevol punt públic de l'àrea metropolitana.

En aquesta línia, l'AMB també està implantant -gràcies al suport de NISSAN, BMW i Renault- una xarxa metropolitana d'‘electrolineres’, punts de recàrrega ràpida que permeten carregar el 80% de les bateries en 30 minuts. A finals d'any, hi haurà un total de 30 repartides per la metròpoli.

ÈXIT DEL PRIMER CONVENI DE CESSIÓ

L'acord dóna continuïtat al primer conveni de cessió de vehicles elèctrics entre l'AMB i Nissan per a flotes públiques d'ajuntaments metropolitans, realitzat a principis de 2015, mitjançant el qual un total de 24 ajuntaments han pogut provar fins ara els vehicles elèctrics de la marca.

Notícies relacionades

Després d'aquest acció, disset consistoris ja han donat el pas i han adquirit, gràcies a la subvenció de deu mil euros que ofereix l'AMB per impulsar el vehicle elèctric en aquest tipus de flotes, els seus propis vehicles elèctrics. "Hi ha hagut una acceptació majoritària molt positiva", exposen des de la institució metropolitana.

De moment, l'AMB ja ha subvencionat la compra de 23 vehicles per a ajuntaments metropolitans, nou dels quals han sigut Nissan (7 E-NV200 i 2 Leaf).

Temes:

Nissan Cotxes