TRIBUNA

Pressupostos i equitat social

1
Es llegeix en minuts
Antonio Balmón
Antonio Balmón

Alcalde de Cornellà de Llobregat i secretari de coordinació institucional del PSC

ver +

Els pressupostos de l'AMB per al 2016 són determinants en la trajectòria de capacitat redistributiva social, territorial i econòmica d'aquesta institució, i el resultat de la negociació duta a terme pels grups polítics que formem part del nou govern metropolità en aquest període: PSC, Entesa i ERC.

Notícies relacionades

Val a dir que són uns pressupostos pensats en la vida real i eficients en l'assignació dels recursos que proposa, atès que asseguren el correcte finançament dels serveis públics metropolitans sense apujar cap taxa, preu o tribut. Aquesta circumstància és possible perquè l'AMB s'ha mantingut sempre sanejada en termes econòmics i financers, i ha actuat com una entitat aplicada a oferir els serveis de la seva competència i donar suport als ajuntaments metropolitans.

D'altra banda, els pressupostos per al 2016 també recullen les nostres ambicions d'equitat social, que es materialitzen en serveis i ajuts adreçats a pal·liar les desigualtats i lluitar contra l'exclusió i les restriccions econòmiques que pateixen molts ciutadans. És per això que hem acordat mantenir durant els propers anys els programes destinats al foment de l'ocupació, la lluita contra la pobresa energètica, la tarifació social del transport públic i de l'aigua, els ajuts a la rehabilitació d'habitatges i un ambiciós nou pla de lloguers socials. Es tracta, en definitiva, d'aplicar els pressupostos a exercir amb determinació la cooperació i solidaritat municipals, obligant-nos a la construcció d'una realitat metropolitana més inclusiva i humana.