Balmón: "El 'model Barcelona' és un èxit gràcies a les aliances estratègiques"

L'alcalde de Cornellà i vicepresident de l'AMB explica els secrets de la fórmula en les assemblees de dues entitats de zones metropolitanes celebrades a l'Índia

1
Es llegeix en minuts
J. S. / Barcelona

L'èxit de la metròpolis Barcelona és deguda a les aliances que el mateix sistema és capaç de travar amb el món econòmic, universitari i de l'administració.

Aquesta és la tesi que l'alcalde de Cornellà i vicepresident de l'AMB, Antonio Balmón, va destacar a Haidarabad (Índia), on aquesta setmana s'han celebrat les assemblees generals de Metròpolis i de l'FMDV, el Fons Mundial per al Desenvolupament de les Ciutats, principals entitats que agrupen les zones urbanes a nivell mundial.

Balmón, a més, va recalcar que l'èxit del model és gràcies al coneixement adquirit durant molts anys, a la voluntat d'innovació i l'esforç per mantenir un espai públic de qualitat.

“Els alcaldes captem els problemes existents gràcies a la proximitat i, posteriorment, agafem una dimensió macro de la situació”, va afegir, encara que també va lamentar l'actual finançament municipal, que considera “inadequat”. Precisament, Balmón va explicar que la salut financera de l'AMB ha permès finançar polítiques socials que d'una altra manera no s'haurien pogut desenvolupar.

En el transcurs de les sessions, el Consell d'Administració de Metròpolis va aprovar una iniciativa de l'AMB sobre estratègies metropolitanes per fer front al canvi climàtic que rebrà 20.000 euros.

Durant les sessions estatutàries dels dos organismes, l'AMB ha revalidat la copresidència de Metròpolis i ha assumit la vicepresidència primera de l'FMDV.

Notícies relacionades

Més notícies de la Barcelona Metropolitana