Futbol

D’Alfonseda a Asensi: un relleu de llegendes en l’Agrupació del Jugadors del Barça

L’històric centrecampista assumeix la presidència dels veterans amb una directiva plena de noms històrics blaugrana

D’Alfonseda a Asensi: un relleu de llegendes en l’Agrupació del Jugadors del Barça

Valentí Enrich

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

D’un històric com Ramon Alfonseda a un referent com Juan Manuel Asensi. L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona va viure aquest dimarts un relleu modèlic amb la proclamació oficial, en Assemblea Extraordinària, de la nova junta. Un total de 14 exfutbolistes del club, la majoria noms de llegenda en la història del club blaugrana, integren la nova directiva que presidirà Juan Manuel Asensi Ripoll (Alacant, 1949) amb un mandat per als pròxims quatre anys. El caràcter excepcional de l’acte el va ratificar la presència de Joan Laporta i de dos dels seus vicepresidents, Rafael Yuste i Elena Fort. Després de 20 anys al capdavant, Alfonseda fa un pas al costat de l’Agrupació, fundada el 1959, després d’haver-la impulsat i modernitzat i haver-la converit en un referent.

«És un acte històric i també un relleu entre dos jugadors que són amics i que han fet gran el Barça», va recalcar Laporta, que va felicitar Alfonseda per la feina feta i va desitjar tot l’èxit a Asensi.

«Estava preparant l’acte d’aquesta tarda i recordava Asensi com un d’aquests migcampistes que tenien arribada», va reflexionar Laporta, feliç esplaiant-se amb un tema que l’apassiona. «M’ha vingut ràpidament a la memòria allò d’aquest diumenge amb Pedri i Gavi, perquè ell era d’aquests jugadors que reclamen els entrenadors, mig centre dels que arriben. Era titular en aquella Lliga 73/74, va aixecar aquella Copa de Basilea i ho ha donat tot. Per això tens el reconeixement d’aquesta junta».

Onze temporades de blaugrana

Notícies relacionades

En aquestes quatre pinzellades que va dibuixar Laporta sobre el nou president de l’Agrupació, era impossible concentrar tota l’excel·lent carrera d’un jugador que va ser onze temporades en el Barça, entre el 1970 i el 1981, però sí donar valor a una carrera que va estar marcada al principi per Alfredo di Stéfano, la persona que el va fer debutar a l’Elx i el va reconvertir d’extrem esquerra a pulmó al centre del camp, i també per Ladislao Kubala, un dels tècnics que més van influir en la carrera d’un jugador de gran poder físic en l’època i que tenia gol.

Al costat d’Asensi, en la nova junta de l’Agrupació hi haurà noms històrics  com els de Miguel Reina, Pere Valentí Mora, Julio Alberto, Antonio Olmo, Marcial Pina, Esteban Vigo, Rafael Zuviría  i d’altres sense tant recorregut en el club com José Joaquín Albadalejo, David Almazán, Oscar Arpón, Josep Maria Comadevall, Félix Palomares i Manuel Tomé.

Temes:

Futbol