INTERCITY-BARÇA (21.00 H)

El Barça busca tranquil·litat a la Copa

El Barça busca tranquil·litat a la Copa

Efe

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça s’estrena aquesta nit en la Copa del Rei, un torneig que domina millor que ningú. Un torneig en què abans de l’edat d’or del club servia per aixecar títols que donaven temps a projectes incipients (Cruyff el 1990) col·locats sota sospita o Copes que obrien després el camí de la perfecció (Guardiola el 2009).

Ara, en temps de misèria, submergit el club en la dura vida sense Messi, immers en problemes econòmics, sobrevivint gràcies a palanques, una Copa també donaria tranquil·litat al pla de Xavi, que, inquiet per l’empat del derbi, no es refia de ningú.

Ni tan sols de l’Intercity d’Alacant, un club tan nou (fundat el 2017) com singular (és l’únic del futbol espanyol que cotitza a la borsa des de fa dos anys). No vol Xavi sorpreses, i assumeix, com és obvi, la condició de «màxim favorit» davant un equip que malviu a la Primera RFEF, enquadrat en el mateix grup que el filial blaugrana que dirigeix Rafa Márquez, pul·lulant per la zona baixa, situat en la setzena posició de la taula del grup 2. Símptoma de la seva extrema debilitat, per molt que Xavi, que no va poder aixecar la Copa el curs passat, evoqui episodis tràgics en aquest torneig.

«La Copa és un objectiu, és clar. No m’imagino no passar, però sempre costa molt el primer partit. Recordo allò de Figueres, Gramenet... Cal posar-hi els cinc sentits perquè, si no, pots perdre una competició»

Xavi, tècnic del Barça

«La Copa és un objectiu, és clar. No m’imagino no passar, però sempre costa molt el primer partit. Recordo allò de Figueres, Gramenet...», va apuntar instant el seu equip «a posar-hi els cinc sentits, perquè, si no, pots perdre una competició». I no està el Barça per anar llençant títols necessitat com està de trobar alegries al camp que retornin «el magnetisme i la il·lusió» que irradia, segons Xavi, l’afició, capaç com és d’omplir el Camp Nou cada vegada que juga l’equip.

Sense Lewandowski, sense Pedri

L’única concessió que s’ha permès el tècnic és donar descans a Lewandowski i Pedri. «He parlat amb el Robert i li he dit que estigui tranquil, que s’oblidi de tot el que es diu sobre la sanció», va revelar Xavi, convençut que podrà tenir diumenge el davanter polonès en el duel contra l’Atlètic al Metropolitano. De moment, ja compta amb Iñaki Peña, que va obtenir la fitxa de professional (lluirà el 13) després d’hores d’incertesa.

Demanava això al ‘nou’, que és el màxim golejador de la Lliga (13 gols en 15 jornades) i exigia a la resta dels seus companys d’atac (Dembélé, Ansu Fati, Ferran, Raphinha i Memphis en sumen entre ells 12) més punteria.

«Hem de millorar en molts aspectes i un és l’efectivitat», va recalcar Xavi, i va lamentar la caiguda ofensiva viscuda per l’equip en les quatre últimes jornades de Lliga (sis gols només) indicant que «no sempre el Robert estarà encertat i, per tant, tots han de millorar, no només els altres davanters, sinó també la segona línia, l’arribada dels interiors, l’estratègia....».

Araujo, titular

Notícies relacionades

Només Lewandowski i Pedri, que tenien molt desgast acumulat entre Mundial i Barça, queden alliberats de trepitjar aquesta nit el Rico Pérez, l’estadi de l’Hèrcules que ha manllevat l’Intercity per viure el partit més important de la seva curta vida.

Xavi vol minimitzar tots els riscos possibles prenent-se aquest debut en la Copa com un trampolí per a jugadors com Araujo, que fa tres mesos que està lesionat, i Eric Garcia, que no va jugar ni un minut en el Mundial ni en el derbi. «El Ronald té lideratge, molta ànima, és molt guerrer», va dir el tècnic indicant que avui hi haurà també «minuts importants» per a Pablo Torre, un jove interior (19 anys) que, segons Xavi, és «del primer equip». Però no juga ni a dalt ni a baix. El que tampoc es mourà és el mercat. «No vull que se’n vagi ningú», va sentenciar.