ENTREVISTA AL DIARI SPORT

Laporta: «Xavi mai ha estat qüestionat»

El president del Barça qualifica de «cop dur» l’eliminació de la Champions i afirma que l’objectiu de la temporada és la Lliga

Laporta: «Xavi mai ha estat qüestionat»

DAVID RAMIREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En les tres setmanes que van del 4 al 26 d’octubre, el Barça va perdre amb l’Inter a Milà, va sucumbir en el clàssic contra el Madrid, va empatar amb l’Inter al Camp Nou i va caure contra el Bayern a casa, confirmant així la seva eliminació en la Champions després d’haver deixat escapar el liderat de la Lliga. Van ser els pitjors moments del club blaugrana. I, tanmateix, la directiva del Barça no es va qüestionar «en cap moment» la continuïtat de Xavi Hernández al capdavant de l’equip.

Ho assegura Joan Laporta, el president del Barça, en una entrevista concedida al diari Sport quan analitza la breu, però important crisi viscuda en el club, quan tota la inversió efectuada, superior als 200 milions, semblava inútil al consumar-se, per segona temporada consecutiva, el comiat de la Champions en la fase de grups. La derrota al Bernabéu va accentuar la sensació d’inferioritat respecte al Madrid. Arribada l’aturada del Mundial, el Barça és líder amb dos punts de diferència després d’encarrilar quatre triomfs seguits.

«Xavi mai ha estat qüestionat», explica Laporta, garantint que el tècnic conserva «tota la confiança» de la cúpula del club. «Puc assegurar que estem molt orgullosos de l’entrenador que tenim. És un tècnic que coneix molt bé el club, que sap el moment en què ha arribat i sap compartir tot el que es pot millorar», comenta el dirigent barcelonista.

Notícies relacionades

Laporta qualifica de «cop dur» el desastre de la Champions però remarca que «l’objectiu» principal de la temporada és guanyar la Lliga. El president considera que les expectatives estan sòlidament sustentades per la imatge i el moment que viu l’equip, tot i que «encara està en construcció». En relació amb aquest procés encara no acabat, el club fitxarà a l’hivern malgrat que en el mercat d’estiu es van obtenir tots els reforços previstos.

La voluntat de contractar més jugadors es veu dificultada pel límit salarial que encara sotja el compte de despeses esportives del Barça. Laporta vol parlar amb LaLiga perquè «reconsideri la seva interpretació». «L’eliminació de la Champions ens ha reduït els ingressos pressupostats», admet el president, que buscarà nous ingressos «amb algun partit amistós durant el Mundial».